Snouden: NSA prisluškivala svetske vlade koje su u sporu sa SAD!

Njujork tajms je objavio da je neimenovanu advokatsku kancelariju koja je zastupala stranu vladu prisluškivala američka Nacionalna agencija za bezbednost i njeni partneri u Australiji

  • 3

Neimenovanu američku advokatsku kancelariju koja je zastupala stranu vladu prisluškivala je američka Nacionalna agencija za bezbednost (NSA) i njeni partneri u Australiji, piše Njujork tajms.

Prema pisanju američkog dnevnika, bivši službenik NSA Edvard Snouden obelodanio je da je ta neimenovana firma bila prisluškivana dok je zastupala indonežansku vladu u trgovinskim sporovima sa SAD i vodila pregovore koji su "nadzirali" Australijski direktorat za signale.

Pozivajući se na izveštaj iz februara 2013. Njujork tajms piše da je Australijski direktorat obaveštavao NSA o prisluškivanju razgovora, uključujući "komunikaciju između indonežanskih zvaničnika i advokatske firme i ponudio razmenu informacija", prenela je agencija Rojters.

Iako američka advokatska kancelarija nije identifikovana u dokumentu, poznato je da je "Majer Braun", čikaška advokatska kancelarija, savetovala Vladu Indonezije o trgovini sa SAD.

AP dodaje da je Don Lejton, advokat "Majer Brauna" koji je bio uključen u te trgovinske pregovore, rekao da američki dnevnik nije imao bilo kakve dokaze da su on ili njegova firma bili pod nadzorom australijske ili američke obaveštajne agencije.

- Uvek sam se pitao da li neko sluša, zato što bi morao da budem idiot da ne pitam to u današnje vreme. Ali, ja nikad nisam stvarno mislio da me špijuniraju - rekao je Lejton.

Američki zvaničnici su naveli da je Snouden "pokupio" 1,7 miliona dokumenata kada je pobegao iz SAD-a prošle godine i po deli neke od tih dokumenata sa novinarima.

Snouden se nalazi u Rusiji gde mu je odobren privremeni azil, pošto je optužen za krađu i špijunažu u SAD-u.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sima

    16. februar 2014 | 12:31

    A da neko ima sve informacije i podatke o tvom životu, što bi sa njim činio???? glupane, najlakše bi bilo da ćutimo i pravimo se ludi.... BRAVO SNOVDEN I LOVE YOU! :*

  • e svasta su od nas...

    16. februar 2014 | 13:11

    ... mogli cuti! Zapravo nas nisu ni prisluskivali! Nasim su politicarima iz svih partija naredili da prisluskuju i cinkare jedni druge! To su oni zaista dobro i temeljno odradili! Srbi su to bre!

  • Bekim

    16. februar 2014 | 11:37

    Vidi vidi samo llupa gluposti pa kaj ima drzva sto se prisluskuva i mali daca znat za ova xhabe tie sve sto davas intervju pada u voda crkni izdajniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA