NASTAVAK PROTESTA: Sarajlija stavio omču oko vrata (FOTO)

Sarajlija sa simbolično vezanom omčom oko vrata na sebi nosi transparent na kome piše: Pomozi nam Evropo, ubiše nas političari iz Federacije BiH i Republike Srpske

  • 5

U Sarajevu i drugim gradovima Federacije BiH građani se okupljaju na novim mirnim protestima protiv vlasti, a sedam minuta posle podneva jedan od njih je na sebe skrenuo pažnju vezivanjem omče oko vrata.

Sarajlija sa simbolično vezanom omčom oko vrata na sebi nosi transparent na kome piše: Pomozi nam Evropo, ubiše nas političari iz Federacije BiH i Republike Srpske.

U Sarajevu se ispred zgrade Predsedništva BiH, koja je gorela u rušilačkim demonstracijama 7. februara, okupilo oko 200 građana, a njima se pridružilo i nekoliko profesora sa Univerziteta u Sarajevu.

Demonstranti pevaju "Bosnom behar probeharao" i uzvikuju "Ostavke, ostavke".

Inače Sarajlije traže uspostavljanje kantonalne vlasti bez partijske pripadnosti.

Popodne će biti nastavljeno zasedanje Plenuma građana, odnosno formiranih radnih grupa za svaku oblast posebno koje pripremaju zahteve koji će biti ispostavljeni vlasti.

U Sarajevo danas dolazi evropski komesar za proširenje Štefan File koji će tu boraviti i sutra, a za to vreme on će, kako je najavljeo, razgovarati sa najvišim političkim predstavnicima BiH.

File je uoči dolaska političarima poručio da sada nije vreme za svađe, a građanima da je EU dobro čula glasove naroda izraženih u protestima u u Tuzli, Sarajevu i drugim gradovima.

Inače, direktor Federalne uprave policje Dragan Lukač izjavio je juče da su rušilačke demonstracije u Sarajevu 7. februara bile dobro organizovane i da je za paljenje zgrada Predsedništva BiH i sedišta federalne vlade korišćen benzin i molotovljevi kokteli.

Lukač tvrdi i da su izvršitelji i nalogodavci tih demonstracija u BiH.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug; klix.ba; avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA