Srbin u Vladi Hrvatske odrekao se Audija vrednog 90.000 evra

Ministar nauke, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odrekao se kola i izvinio za izjavu koju je juče uputio novinaru na pitanje o neprimereno skupim automobilima koje vlada kupuje

  • 6

Ministar nauke, obrazovanja i sporta u Vladi Hrvatske Željko Jovanović odrekao se "audija" vrednog 641.000 kuna (oko 90. 000 evra) i založio se za nabavku jeftinijih vozila za potrebe kabineta premijera Zorana Milanović.

Istovremeno Jovanović se izvinio građanima zbog svoje jučerašnje izjave kada je na pitanje novinarma o neprimereno skupim automobilima koje vlada kupuje rekao: "Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo".

- Ta je izjava bila nepotrebna i nepromišljena. Iskreno žalim ako sam bilo koga iziritirao, jer to kao ministar ne smem da činim - rekao je Jovanović, preneo je zagrebački Jutarnji list.

On je dodao da ga je novinar iznenadio juče postavljenim pitanjem o novom službenom automobilu, kao i da je bio zatečen sa tehničkim karateristikama tog vozila za koje je, kako tvrdi, čuo prvi put.

On je zahvalio tom novinaru što mu je, kako je rekao, "otvorio oči".

Ministar je kazao i da se založio svim silama kako bi se ta vozila zamenila jeftinijim, kao i da su ga kolege ministri u vladi podržali u toj ideji.

- Stoga sam poduzeo te korake kako bih pokazao da nisam bahat ni socijalno neosetljiv, a što mogu reći i za moje kolege u hrvatskoj vladi - naglasio je.

Hrvatsku javnost je uznemirila informacija da u aktuelnoj ekonomskoj krizi vlada nabavlja automobile marke "audi A6 quattro" u vrednosti od 90.000 evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrea

    17. februar 2014 | 16:52

    Dok se odrekao audija sigurno vozi nešto bolje!

  • White widow

    17. februar 2014 | 16:49

    Eto pola ministara Srbi,i jos se zale da im je lose ccc

  • Buldoger

    17. februar 2014 | 18:12

    Ili je neki tezak baron ili je stvarno posten covek, koliko toliko..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA