Srbija će ispitati pozadinu Đinđićevog ubistva

Novi elementi o ubistvu premijera Zorana Đinđića biće ispitani, tvrde srpski zvaničnici. Oni napominju da za rešavanje ovog slučaja nije pokretač izjava Jelka Kacina da u inostranstvu postoje dokumenta stranih obaveštajnih službi o tom zločinu, već potreba da se to istraži

  • 8

Posle izjave Jelka Kacina da u inostranstvu postoje dokumenta stranih obaveštajnih službi o tom zločinu, srpski zvaničnici pokazuju spremnost da se pitanje reši.

U Vladi ne postoji dilema. Za njih pokretač nije izjava izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, već potreba da se to istraži, javlja B92.

- Naš posao je, bez obzira na čiju izjavu, da naš posao radimo i gde god postoji bilo kakav pokazatelj ili osnov sumnje da se krije nekakav zločin i da se pronalaze neki novi motivi ili bilo šta, mi ćemo svoj posao da obavimo i da ga završimo do kraja - rekao je prvi potpredsenik vlade Aleksandar Vučić.

Za ubistvo Đinđića osuđeni su pripadnici Crvenih beretki i Zemunski klan. U toku suđenja, ali i posle presude često se pominjala umešanost stranih službi bezbednosti u atentat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA