ALARMANTNO: Grip odneo prvi život u Srbiji!

Grip može biti blago oboljenje bez komplikacija, ali i ozbiljna bolest koja se mora bolnički lečiti, a retko dovodi do smrtnog ishoda

  • 4

Registrovan je prvi smrtni slučaj koji se može dovesti u vezu sa virusom gripa tipa A(H3N2), objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović- Batut".

Institutu za javno zdravlje Srbije je u ovoj sezoni prijavljen prvi smrtni ishod koji se moze dovesti u vezu sa virusom gripa A(H3N2).

- Radi se o pacijentu sa teškom hroničnom bolešću, koji je zbog osnovne bolesti bio hospitalizovan tokom januara i februara 2014. godine - navedeno je na sajtu ove ustanove.

Kao i svake godine, tokom februara meseca u Srbiji se registruje povećanje broja obolelih od akutnih respiratornih infekcija i oboljenja sličnih gripu. Cirkulacija virusa gripa je potvrđena na teritoriji devet, od ukupno 25 okruga u zemlji. Grip može biti blago oboljenje bez komplikacija, ali i ozbiljna bolest koja se mora bolnički lečiti, a retko dovodi do smrtnog ishoda.

Vakcina protiv gripa se kao najbolje i najefikasnije sredstvo preporučuje opštoj populaciji tokom čitave sezone gripa, a posebno osobama sa hroničnim poremećajima plućnog i kardiovaskularnog sistema, metaboličkim poremećajima, poremećajima rada bubrega i osobama sa oslabljenim imunitetom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aron

    18. februar 2014 | 19:57

    @Team , prepoznati sarkazam u komentaru trebaš imati IQ malo veći od broja cipela koje nosiš ...

  • Aron

    18. februar 2014 | 18:13

    Ajmo svi na vakcinisanje,spasavaj se ko moze, ne pitamo šta košta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA