Može li neko da ima udeo u Državnoj lutriji?

Nakon što se u medijima pojavila vest da "Grand produkcija" ima udeo u igri na sreću "Bingo", Telegraf otkriva da li je to moguće i ko može da ima vlasnički udeo u Državnoj lutriji Srbije

  • 1

U nekim medijima pojavila se informacija da "Grand produkcija" čiji je većinski vlasnik postala američka kompanija KKR, ima udela i u Državnoj lutriji Srbije (DLS), kroz igru na sreću "Bingo". Iz DLS ovu informaciju demantuju i objašnjavaju za Telegraf da li je moguće da neka privatna kompanija, ili lice postane vlasnik ovog preduzeća.

Predsednik skupštine DLS Vladimir Đukanović objašnjava da ni jedno privatno lice, ili firma ne mogu da imaju vlasnički udeo u Državnoj lutriji naglašavajući da je to "državno preduzeće i da ne može da bude prodato nikome jer se lutrija smatra javnim dobrom".

Dakle, "Loto", "Bingo", "Toto", "Greb Greb" mogu biti i jesu samo u državnom vlasništvu.

- Država je prenela ovlašćenja na firmu Državna lutrija Srbije, ali država je jedini i isključivi vlasnik lutrije. Postoji eventualana mogućnost da se putem koncesije deo ovlašćenja prenese na nekog, ali za to je potrebno ovlašćenje Ministarstva finansija, i to se do sada nikada nije rađeno - kaže Đukanović.

Što se tiče informacije da "Grand" ima udeo u igri "Bingo", Đukanović objašnjava da je ona potpuno netačna, kao i da se tu radi o tome da je "Bingo" emitovan u terminu koji je zakupio "Grand", kao i da je to jedina veza ova dva preduzeća.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA