Protest roditelja stradalih u Novom Sadu (FOTO) (VIDEO)

Protest su organizovali roditelji nastradalih u tragediji u "Kontrastu" i roditelji ubijene Vladislave Červenko. Ljuti zbog presuda koje su izrečene ubicama njihove dece, traže da država preduzme sve da se dođe do pravde

  • 2

U Novom Sadu održan je još jedan protest roditelja nezadovoljnih odlukama suda u postupcima za ubistva njihove dece.

Protest su organizovali roditelji nastradalih u tragediji u "Kontrastu" i roditelji ubijene Vladislave Červenko.

Sve su ovo roditelji čija su deca svirepo ubijena, ali pravdu na sudu nisu dobili. Ljuti zbog presuda koje su izrečene ubicama njihove dece, traže da država preduzme sve da se dođe do pravde.

- Dosta je bilo poigravanja sa roditeljskim bolom. Zašto republički MUP odmah nije suspendovao odgovorne inspektore i vatrogasce i njihove nadređene ovde u Novom Sadu, koji je postao "bermudski trougao" za bezbednost dece, omladine i građanstva to sve pitamo. Za kriminalce postoji alternativa, oni mogu da se poigravaju u postupcima, a za žrtve i roditelje ne postoji - rekao je danas Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović koja je stradala u požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast".

Apelacioni sud poništio je i presudu za brutalno ubistvo Jasmine Ćorović, na čijem je telu izbrojano 36 ubodnih rana. "Mi sada prolazimo kroz jednu agoniju, jer se vraća postupak na novo suđenje, i sada se ponovo ubija žrtva i ponovo ubija porodica", rekao je njen brat Simo.

Slučaj Marije Cimbal, svirepo ubijene pa zapaljene, šokirao je Srbiju. Njena majka je nedavno obeležila i godišnjicu smrti ćerke, a da suđenje optuženom za ubistvo nije ni počelo.

- Ništa ne može da vrati, nikakva kazna, ne može da vrati moju devojčicu. Kada bi im se mesta mogla zameniti - jedino to, ali to je nemoguće, ali bar da znam da neće hodati ulicama za deset godina, i da neće ubijati druge devojke - rekla je Marijina majka Vesna Cimbal.

Ministar pravde Nikola Selaković, nedavno je najavio nadzor nad slučajevima Konstrast i Červenko, ali izveštaji, kako kaže, još nisu završeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milanche

    18. februar 2014 | 19:15

    Nadam se da ce ovo promeniti pravosudje srbije konacno,tj da ce vucic reagovati makar zbog izbora da se pokaze

  • Ivana brate

    19. februar 2014 | 12:21

    Bog im dao snage da istraju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA