UŽAS U NOVOM PAZARU: Mrtva beba joj po utrobi šetala 13 sati!

- Meni je pukla materica, beba je "šetala“ po stomaku, nekoliko puta sam se onesvešćivala, a lekari su tvrdili da imam urinarnu infekciju. Čak su od mojih tražili da mi donesu uvin čaj od kuće - priča Lidija Hazimirović iz Novog Pazara

  • 11

Supružnici Lidija i Almin Hazirović iz Novog Pazara izneli su niz teških optužbi na račun dvoje lekara i drugog osoblja Ginekološkog odeljenja bolnice iz tog grada okrivivši ih da su: neznanjem i neprofesionalnošću doprineli tome da oni izgube dete, da su Lidiju doveli do ivice smrti i da su ih lišili budućeg potomstva.

- Protiv dvoje lekara i odgovornih na Ginekološkom odeljenju podneli smo krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru. Obratićemo se i inspekciji Ministarstva zdravlja. Tek smo se oporavili od pakla koji smo preživeli. Znamo da nas čeka novi pakao povlačenja po sudovima, ali smo, uprkos bolu koji nikada neće nestati iz naših duša, spremni da idemo do kraja, ne zbog nas, već zbog drugih mladih majki koje možda čekaju iste patnje - rekao je Almin Hazirović, a prenose "Novosti".

Lidija se još oporavlja od operacije u Kragujevcu. Svoje obraćanje novinarima često je prekidala suzama i glasnim ridanjem. Kaže da joj nije lako da se priseća svega što je preživela tog kobnog 8. decembra.

- Bila sam u 26. nedelji trudnoće, odjednom sam oko 10 sati pre podne dobila užasne bolove, pa sam, pošto me je pregledao lekar opšte prakse, prebačena na Ginekološko odeljenje, gde dežurna lekarka nije mogla da konstatuje o čemu se radi. Meni je pukla materica, beba je "šetala“ po stomaku, nekoliko puta sam se onesvešćivala, a lekari su tvrdili da imam urinarnu infekciju. Čak su od mojih tražili da mi donesu uvin čaj od kuće. Kasnije je urolog utvrdio da nema infekcije, da su bubrezi u redu, a ja sam i bukvalno umirala. Lekari su tvrdili da sam razmažena i da nije ništa strašno, sve vreme bebu "nisu mogli da vide“, niti su obavili potrebna snimanja utltrazvukom i CT aparatom - pričala je u utorak Lidija.

Bespomoćne Haziroviće, kasno uveče, kolima hitne pomoći uputili su u kragujevački Kliničke centar. U otpusnoj listi je pisalo "mrtav plod (beba) u materici“. Lidija umalo nije umrla tokom puta, srećom, u Kragujevcu ih je čekala spremna ekipa ginekologa i hirurga na čelu sa doktorom Jankom Đurićem.

- Nisu mogli da veruju kakvi su sve propusti učinjeni, da je beba, koja je još u Novom Pazaru bila mrtva, oštetila samo jedan krvni sud ili neki od vitalnih organa, umrla bih za pola sata. Mrtvu bebu našli su ispod želuca kod rebara. U ovakvim slučajevima, posle toliko sati oklevanja i pogrešnih dijagnoza, samo retki prežive. Bog i lekari u Kragujevcu spasli su mi život - priča Lidija.

Bračni par Hazirović tvrdio je u sredu da su na Ginekološkom odeljenju posle svega što se dogodilo, falsifikovali deo medicinske dokumentacije i najavljuju tužbu i za ovo krivično delo.

Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mirsad Đerlek ističe, za "Novosti“, da je u ovom slučaju već zatražio spoljni stručni nadzor i da čeka šta će reći nezavisni lekari sa najeminentnijih ustanova u Srbiji. On naglašava da je uvek na strani pacijenata, da je do sada oštro kažnjavao sve propuste i neljubaznost u ustanovi koju vodi, ali da ne može da optužuje svoje lekare pre nego što se prava istina utvrdi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    19. februar 2014 | 11:33

    Pa kakvo znanje imaju lekari? NIKAKVO!!Jasno je to nama odavno a i u ovom slucaju!!Tako da nema veze ako se neko prkvalifikovao i postao medicinska sestra -valda su ucili nesto u skoli i stekli znanje? U svedskoj i sa 40 godina pocnu da studiraju medicinu, zavrse rade , jedan masinski inzenjer moze da postane medicinska sestra ako mu dosade poslovi inzenjera..odlican svedski ortopod je bio 13 godina stolar, pa se resi da studira. problem loseg znanja lekara, je u samoj situaciji drustva gde tikve cvetaju i fukare se bogate, kada se ljudsi zivot ne ceni a privatna praksa je mesto za bogacenje lekara dok im drzavna ustanova bude krava muzara

  • Lekar

    19. februar 2014 | 10:45

    Stanje u opstoj bolnuce je katastrofalno. Zaposljavaju se nestrucni kadrovi od medicinski sestara koje su sa zavrsenom frizerskom, trgovackom, ekonomskom skolom...prekvalifikovane i naravno takve dobijaju posao za 5000evra. Tu treba dovesti najpre nadzor i prvo saslusati direktora pa sve ostale.

  • snezana

    19. februar 2014 | 11:39

    Uzas nad uzasima! Ovaj tekst kao da je iz 15-tog, a ne iz 21-og veka. Sacuvaj Boze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA