Sirijci kamenovali devojčicu zbog profila na Fejsbuku!

Devojčicu Fatum Al-Džasem pred šerijatski sud izveli su pripadnici ekstremističke organizacije ISIS, a ona je nakon presude surovo ubijena

  • 12

Sirijska djevojčica Fatum Al-Džasem osuđena je na smrt kamenovanjem jer je otvorila profil na društvenoj mreži Fejsbuk. Devojčica je osuđena na šerijatskom sudu u sirijskom gradu Al Reka, a kaznu su izvršili članovi organizacije ISIS, koji su poznati po svojoj brutalnosti.

Fatum je bila izvedena na sud Islamske države Irak i Sirija (ISIS), nakon što je uhvaćena da posećuje ovaj popularni sajt. Nju su priveli sirijski esktremisti istoimene organizacije, pod čijom je upravom šerijatski sud. ISIS je poznat po svojoj brutalnosti, koja nadmašuje i Al Kaidu.

Strahuje se da je ekstremni ISIS, kog čine bivši članovi Al Kaide i zagovornici džihada, preuzeo kontrolu nad delovima Sirije.

Organizacija je nastala u aprilu 2013. godina nakon odvajanja iz iračkog ogranka Al Kaide.

Ekstremisti su preuzeli kontrolu na gradom Al Rekom, prvim provincijskim gradom kojim je pao pod kontrolu pobunjenika u martu 2013.

Organizacije je sve pobunjenike koji su se usprotivili vladavini ISIS-a zatvorili su bez suđenja. Žene upozoravaju posterima "da skrivaju svoju lepotu", a zabranjeno im je čak i da napuštaju kuću bez pratnje muškarca.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Expert

    19. februar 2014 | 14:15

    Ludi manijaci, kako da iskorenimo to zlo koje ke talo duboko u tim bezdušnim ljudima?

  • Kiza irony

    19. februar 2014 | 14:03

    Kakvi su to indijanci, to je neverovatno. A u isto vreme kada emigriraju u evropu kukaju za svoja prava kao kukavci.

  • Страхиња

    19. februar 2014 | 14:29

    Seljadija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA