• 1

MIRKOVIĆ: Diglitalizacija do polovine 2015. godine

Kako je istakao pomoćnik ministra kulture i informisanja Srbije Saša Mirković ako do polovine naredne godine ne dođe do digitalizacije radio-televizijskog signala u Srbiji "postoji velika opasnost da u graničnim delovima zemlje Srbije dođe do mešanja signala domaćih televizija sa televizijama iz susednih zemlja koje su već digitalizovane."

  • 1

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Srbije Saša Mirković izjavio je danas da će digitalizacija televizijkog signala biti završena u predviđenom roku, do polovine 2015. godine.

- Zaista verujem da neće biti razloga da se (ponovo) prolongira, između ostalog zato što je ovo krajnji rok za digitalizaciju - rekao je Mirković novinarima, podsećajući da je prethodno postavljeni rok pomeren za tri godine "zato što zaista nije bilo realno da bude ispunjen".

Kako je istakao Mirković, ako do polovine naredne godine ne dođe do digitalizacije radio-televizijskog signala u Srbiji "postoji velika opasnost da u graničnim delovima zemlje Srbije dođe do mešanja signala domaćih televizija sa televizijama iz susednih zemlja koje su već digitalizovane."

- U tom slučaju će se na tim kanalima praviti smetnje televizijama iz Srbije - rekao je on.

Mirković je istakao da je digitalizacija od izuzetno velikog značaja za medije i stanovništvo u Srbiji. Rok za završetak digitalizacije televizijskog signala u Srbiji je 17. jun 2015. Krajem prošle godine proširena je incijalna mreža, tako da je probnim signalom pokriveno područje sa 75 odsto stanovništva Srbije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok