Dan žalosti u Ukrajini zbog smrti 25 osoba!

"Zastave će biti na pola koplja na zvaničnim zgradama, a koncerti i sportska takmičenja biće otkazani", navodi se u ukazu predsednika Viktora Janukoviča

  • 2

Danas je nacionalni Dan žalosti u Ukrajini, povodom smrti 26 osoba stradalih tokom okršaja demonstranata i policije u Kijevu.

"Zastave će biti na pola koplja na zvaničnim zgradama, a koncerti i sportska takmičenja biće otkazani", navodi se u ukazu predsednika Viktora Janukoviča objavljenom u sredu na vebsajtu predsedništva.

Predsednik Ukrajine kasno sinoć je proglasio primirje i početak direktnih pregovora s opozicijom.

Ministri spoljnih poslova EU vanredno se danas sastaju u Briselu, kako bi doneli odluku o tome kakve će se mere preduzeti i da li će se uvesti sankcije Ukrajini.

Oko 1.000 Litvanaca okupilo se u sredu ispred parlamenta u Vilnjusu u znak podrške demonstrantima u Ukrajini a Litvanija je takođe proglasila četvrtak za nacionalni dan žalosti zbog žrtava krvavih sukoba bezbednosnih snaga i demonstranata u Ukrajini u kojima je ubijeno najmanje 26 ljudi a povređeno više od 800 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kropir

    20. februar 2014 | 07:39

    Кличко у Украјини води рат па одма га апсити

  • Pop

    20. februar 2014 | 09:36

    Potamaniti američka govna,nek ratuju u americi majku im

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA