I DALJE BROJE MRTVE U UKRAJINI: Poginulo 28 osoba, 287 povređeno!

U sukobima demonstranata i policije u Kijevu pre dva dana, najžešćim od početka protesta pre skoro tri meseca, poginulo je 28 osoba

  • 2

U sukobima demonstranata i policije u Kijevu pre dva dana, najžešćim od početka protesta pre skoro tri meseca, poginulo je 28 osoba, saopštilo je danas ukrajinsko Ministarstvo zdravlja.

Ranije je bilo saopšteno da je u sukobima poginulo 26 osoba.

U saopštenju ministarstva se navodi da je 287 osoba zadržano u bolnici, među kojima su četiri maloletne osobe i dvojica stranih državljana.

Kako je prenela agencija AFP, povređeno je 88 pripadnika bezbednosnih snaga i jedan član parlamenta.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič sinoć je proglasio primirje i pocetak direktnih pregovora s opozicijom, kao i Dan žalosti.

Posle razgovora s trojicom lidera opozicije, Olegom Tjagnibokom, Arsenijem Jacenjukom i Vitalijem Kličkovom, Janukovič je na svom veb sajtu napisao:

"Na osnovu onoga što smo postigli na sastanku, dve strane su proglasile primirje i početak pregovora s ciljem da se okonča krvoproliće i stabilizuje situacija u zemlji, zarad opšteg mira".

Proglašenje primirja usledilo je nekoliko sati pošto je predsednik smenio načelnika generalštaba vojske general-potpukovnika Vladimira Zamanu i na njegovo mesto imenovao admirala Jurija Iljina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA