JEZIV NAPAD: Škoti prebili mladića samo zato što je crn (VIDEO)

Ceo incident je zabeležila ekipa koja je u tom trenutku snimala ulice Glazgova za svoj dokumentarni film, a video snimak prikazuje verbalno i fizičko maltretiranje crnca na rasnoj osnovi, koji nije uzvraćao udarce

  • 2

U centru Glazgova, najvećeg škotskog grada, dva Škota napala su verbalno i fizički beskućnika muzičara, po imenu Melo, koji je svirao na ulici. Motiv napada je rasna netrpeljivost.

Ceo incident je zabeležila ekipa koja je u tom trenutku snimala ulice Glazgova za svoj dokumentarni film. Video snimak prikazuje Fransisa Mjura koji je verbalno vređao tamnoputog imigranta poreklom iz Angole.

Mladić je svirao na ulici kada su mu prišli Mjur i njegov prijatelj, čiji je identitet iz pravnih razloga sakriven. Mjur je uputio Melu reči mržnje i uvrede na rasnoj osnovi, a ceo verbalni sukob začinio je njegov prijatelj fizičkim napadom na Meloa, koji nije uzvraćao udarce.

Ubrzo je stigla policija koja je čula mladića kako nasilnicima izgovara "Ostavi me na miru. Znam da sam crn i ponosan sam".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA