Dačić: Da 16. marta glasaju i Srbi na Kosovu

Premijer Srbije sastao se danas sa šefom delegacije Evropske unije kome je preneo da Vlada Srbije insistira na održavanju parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji

  • 3

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa šefom delegacije Evropske unije Majklom Devenportom kome je preneo da Vlada insistira da se parlamentarni izbori u Srbiji organizuju i na Kosovu i Metohiji uz pomoć međunarodnih misija.

Dačić je rekao i da Vlada Srbije, "bez obzira na izbornu kampanju koja je u toku, sprovodi sve aktivnosti neophodne za proces pristupanja EU", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je istakao da su sprovođenje Briselskog sporazuma i nastavak dijaloga sa Prištinom od izuzetnog značaja, navodi se u saopštenju.

- Srbi u Kosovskoj Mitrovici treba da izađu na izbore (za gradonačelnika 23. februara) kako bi se što pre formirala Zajednica srpskih opština - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stonoga

    21. februar 2014 | 06:50

    Азраел колико те плаћају да то пишеш

  • kosovka

    20. februar 2014 | 17:06

    dokle vise da nas zavlaci ex premijer(fala bogu sto je ex) i pripoveda o zaboga, i n s i s t i r a nj u .... i ptice na grani znaju da srbi na kosovu mogu da glasaju...naravno, kao d i j a s p o r a (kao recimo srbi iz milvokija, johanesburga...) p.s.cemu onaj veznik(i)iz naslova? da li u "tom grmu lazi zec?"

  • Azrael

    20. februar 2014 | 15:54

    Jedan od retkih političara koji brine o ljudima na Kosovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA