MEDVEDEV JANUKOVIČU: Ne budi otirač i ne dozvoli da o tebe brišu noge

- Nastavićemo saradnju u svim pravcima o kojima smo se dogovarali, trudićemo se da učinimo sve da ispunimo obećanja koja smo davali. Međutim, isto tako, potrebno je da vlast u Ukrajini bude legitimna i efikasna kako o tu vlast - kao o otirač, ne bi brisali noge - rekao je Medvedev

  • 5

Vlada Rusije ispunjavaće obećanja koja je dala ukrajinskim partnerima ukoliko vlast bude legitimna i efikasna, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev na sednici vlade.

- Naravno, nastavićemo saradnju u svim pravcima o kojima smo se dogovarali, trudićemo se da učinimo sve da ispunimo obećanja koja smo davali. Međutim, isto tako, potrebno je da naš partner bude u dobroj kondiciji, da vlast u Ukrajini bude legitimna i efikasna kako o tu vlast - kao o otirač, ne bi brisali noge - rekao je Medvedev.

- Polazimo od toga da vlast (u Ukrajini) treba da se koncentriše kako bi zaštitila ljude, bezbednsonsne strukture koje čuvaju državne interese i iste te ljude - rekao je ruski premijer dodajući da je samo u tom slučaju moguće razvijati potpunu ekonomsku saradnju, preneo je Itar-Tas s.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je 17. decembra prošle godine da je vlada Rusije odlučila da podrži privredu Ukrajine i u ukrajinske hartije od vrednosti uloži deo rezervi iz Fonda nacionalnog blagostanja u ukupnom iznosu od 15 milijardi dolara.

Takođe, Rusija je odlučila da snizi za 30 odsto cenu gasa za Ukrajinu do 268,5 dolara za hiljadu kubnih metara.

Putin je juče pozvao Zapad da osudi ekstremiste opozicije u Kijevu i odustane od optužbi na račun ukrajinskih vlasti.

Itar-Tas s podseća da Kremlj ocenjuje događaje u Ukrajini kao pokušaj državnog prevrata i odgovornost pripisuje ekstremistima koji su, kako je rekao Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov, "iskoristili ispunjavanje uslova za amnestiju (demonstranata) i odmah počeli sa nasilnim akcijama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    20. februar 2014 | 16:29

    Kako bi nama jedan medvedov dobro dosao, a ne ova smehotres politicka smena

  • Baja

    20. februar 2014 | 17:11

    Americki imperijalisti i njihovi zapadni poslusnici reziseri su ovog zla

  • Baja

    20. februar 2014 | 17:01

    Zivela Rusija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA