RFZO: Učinili smo sve da spasimo Anastasiju!

- Apsolutna je nesitina i da je RFZO odugovlačio sa upućivanjem deteta na lečenje u inostranstvo, jer je celokupna zakonska procedura obavljena po hitnom postupku u roku od svega 12 dana - kažu u RFZO

  • 5

Upućivanjem teško obolele devočice Anastasije Trajković na lečenje u inostranstvo, RFZO je učinio sve što je u moći i nadležnosti ove institucije da se za spas teško obolelog deteta iskoristi i najmanja šansa, kažu iz Informativne službe RFZO.

- Postupajući po najvišim standardima humanosti direktor RFZO-a, prof dr Momčilo Babić je, uprkos proceni nadležne Lekarske komisije da za malu Anastasiju nema efikasnog lečenja i da ne postoji opravdanje da se uputi  na lečenje u inostranstvo, odlučio da uvaži dodatno mišljenje Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije  da bi detetu možda mogla život produžiti protonska terapija pa je RFZO uputio devojčicu u inostranstvo da bi se iskoristila i minimalna šansa za spas njenog života - kažu iz RFZO.

Oni navode i da je "apsurdno  i neverovatno zvuči izjava oca male Anastasije da mu je bilo "garantovano izlečenje deteta“!  Ne postoji nijedna ozbiljna zdravstvena institucija u svetu koja može garantovati izlečenje teške maligne bolesti!!

Apsolutna je nesitina i da je RFZO odugovlačio sa upućivanjem deteta na lečenje u inostranstvo, jer je celokupna zakonska procedura obavljena po hitnom postupku u roku od svega 12 dana. Podsećamo da su se roditelji Anastasije Trajković prvi put obratili nadležnoj Lekarskoj komisiji tek16. Januara 2014. godine, a RFZO je samo 12 dana kasnije uputio devojčicu na terapiju u inostranstvo, obezbedivši i njenoj porodici smeštaj u Pragu".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    20. februar 2014 | 17:19

    Od ovakve vesti srce puca, bitna je predizborna kampsnja a ovaj mali andjeo prepusten slucaju

  • Gh

    20. februar 2014 | 19:44

    "Samo 12 dana"! Pa vi ste smesni. Sram vas bilo!

  • Ja

    20. februar 2014 | 21:32

    Ovo kad vidim pa srce puca jadna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA