Hrvatska neće povući tužbu za genocid!

Kako je istakao hrvatski ministar pravde Orsat Miljenić, tužba za genocid protiv Srbije neće biti povučena jer nisu ispunjeni uslovi koje je Hrvatska postavila

  • 16

Hrvatski ministar pravde Orsat Miljenić poručio je da tužba za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, neće biti povučena.

- Ne bih govorio o odustajanju, takva šansa više ne postoji. Postavili smo uslove koji nisu ispunjeni, pa tužba i postupak idu dalje - rekao je Miljenić uoči početka usmene rasprave pred sudom u Hagu 3. marta.

On je, kako je prenela agencija Hina, naglasio da Hrvatska veruje u uspeh tužbe protiv Srbije.

- Očekujem da ćemo prikazati šta se stvarno dogodilo, šta je ko kome napravio i da ćemo na kraju uspeti. Očekujem da će pravni zastupnici Hrvatske i svedoci rasvetliti deo hrvatske istorije koji nije rasvetljen u postupcima pred Haškim tribunalom i domaćim sudovima. Vukovar nije samo Ovčara, već čitav niz mesta gde su se dogadjali zločini - rekao je Miljenić, a voditeljka hrvatskog pravnog tima Vesna Crnić Grotić, dodala je da su zastupnici spremni da obrane hrvatsku tužbu, ali i da odgovore na srpsku protivtužbu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saraji

    22. februar 2014 | 13:50

    Genocid.. Oni to dokazuju, imaju Jasenovac, Jadovno i Oluju i jos toga sto im dokazuje da su se rodili sa nozem u ustima i mrznjim prema srbima, zato sto su bili austrougarski konjusari, i izbjegkice iz svoje domovine da bi sluzili austrougarskoj.. To izdajstvo ne mogu da si oproste i zato su im krivi oni od kojih su POBJEGLI jer su u dusi bili kukavice koje su se bojale da se bore protiv turaka. Zato se i sluze nozem, maljem radi mrznje prema sebi samim. Eto sada su izopacili i jezik. Boze, do kada ce njihova mrznja da traje, dali mogu sebi da oproste ili im ti nisi nikad oprostio izdaju. Ha ha i oni su na neku nacin poturice i janicari

  • Makarije

    22. februar 2014 | 14:03

    Oluju je verovatno izvela Srbija,...a Cunami vas tek čeka,...

  • Kimi CG

    22. februar 2014 | 13:54

    Oni nam postavili uslove ?! Ima li nekoga ko nam nije postavio uslove ? Ne znam šta da kažem. Povraća mi se kad vidim kako naši političari trče da se svima njima izvinjavaju za nešto, a gde su hiljade poginulih i masakriranih Srba ? Šta je sa hiljadama prognanih Srba ? Ko se nama izvinio za to ? Koga smo mi tužili zbog toga ? Ako smo koga i tužili, povukli smo tužbu. Ima li ičega za šta bi se naš čovek uhvatio i osetio malo ljudskog dostojanstva ? Ne poštujemo sopstvene žrtve, ne poštujemo ni sami sebe, pa zar je moguće da iko normalan očekuje da će nas neko drugi poštovati ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA