Malo je reći: Amira oduševila Sava centar! (VIDEO)

U pratnji džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, kontrabasiste Nenada Vasilića i perkusioniste Amara Češljara, Amira Medunjanin, koju zovu i bosanska Bili Holidej, ponudila je publici emocijama prožeto izvođenje sevdalinki, narodnih i starogradskih pesama

  • 2

Pevačica Amira Medunjanin održala je sinoć nezaboravan koncert u Sava centru, pred oko 2.300 posetilaca. Publika je bila oduševljena njenom spontanošću i duhovitošću, ali i fantastičnim izvođenjem sevdalinki, narodnih i starogradskih pesama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Amira, koju su prozvali "bosanske Bili Holidej", čiji je do sada najveći samostalni nastup u Beogradu bio u dvorani "Kolarac", godinu dana kasnije uspela je da skoro utrostruči brojnost publike.

- Razmišljam danima koliko će mi ljudu doći. Hoće da mi kažu, ali kažem nemojte mi govoriti, neću da znam. Sto, dvesta, trista - mašala! A pogledaj ovo - obratila se Amira na početku koncerta publici.

U impresivnoj pratnji džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, kontrabasiste Nenada Vasilića i perkusioniste Amara Češljara, Amira je ponudila publici u Sava centru, emocijama prožeta, izvođenja "Grana od bora", "Jano mori", "Omer beže", "Jovano Jovanke", "Ajde Jano"...dok im se u "Eleno kerko" kao gost pridružio gitarista Aleksandar Sedlar.

Dodatno je šarmirala Beograđane duhovitim dijalozima između pesama - na uporno dozivanje pojedinca iz publike da izvede "Moj dilbere" odvratila je da nije džuboks, dok je kao "čist horor" opisala atmosferu pesme "Kad puhnuše sabahzorski vjetrovi".

Uz gitaristu Boška Jovića izvela je "A što ćemo ljubav kriti", koju je posvetila pevačici "anđeoskog" glasa Silvani Armenulić, i dirljivu "Što te nema". Samo sa kontrabasistom Vasilićem izvela je "Bele ruže", Šabana Bajramovića, dok ju je za klavirom pratio Zulfikarpašić u predivnoj "Kafu mi dragi ispeci".

Vraćena na bis gromoglasnim ovacijama Sava centra, Amira Medunjanin je izvela "jednu od najlepših starogradskih pesama" "Ima dana", praćena tihim pevanjem čitave dvorane, dok je koncert zaključila na diskretan ali efektan način - ostala je sama na velikoj pozornici Sava centra dok je pevala Šantićevu bezvremenu "Eminu".

- Od srca hvala - poručila je Amira Beograđanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA