Popović: Rusko tržište šansa za srpske građevinare!

Odmah posle Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, širom Rusije kreće izgradnja infrastrukture i objekata za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano u Rusiji 2018. godine - rekao je Popović, posle sastanka s predsednikom ruske državne kompanije "Olimpstroj" Sergejem Gaplikovim

  • 2

Rusko tržište je najveća šansa za građevinsku industriju Srbije, a da bi ona bila iskorišćena neophodno je formiranje Kancelarije za saradnju s tom zemljom, izjavio je u Sočiju potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović.

- Odmah posle Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, širom Rusije kreće izgradnja infrastrukture i objekata za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano u Rusiji 2018. godine - rekao je Popović, posle sastanka s predsednikom ruske državne kompanije "Olimpstroj" Sergejem Gaplikovim.

"Olimpstroj" je organizovao i nadgledao izgradnju celokupne infrastrukture i objekata za Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Prema rečima Popovića, u poslednjih nekoliko godina više od 40.000 radnika i inženjera iz Srbije je bilo angažovano na izgradnji infrastrukture u Sočiju, kao i na drugim velikim građevinskim projektima u Rusiji.

Gaplikov je rekao da je srpska građevinska industrija u Rusiji tradicionalno dobro prihvaćena, "što pokazuje i primer Sočija, gde su na izgradnji putne infrastrukture i objekata bile angažovane brojne srpske kompanije".

On je izrazio uverenje da će u narednom periodu, a posebno u periodu priprema za Svetsko prvenstvo 2018. godine, srpske građevinske kompanije u Rusiji biti angažovane više nego do sada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo na skijanje

    22. februar 2014 | 16:37

    Pa da, fino su srpski gradjevinari zaradili i za olimpijadu pa ce tako proci i za svjetsko prvenstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA