Autističnog sina majka držala 40 godina u kavezu

Honga je njegova porodica zaključala kada mu je dijagnostikovana teška psihička bolest, zbog čega je postao agresivan. Policajci su morali da koriste čekić da bi ga oslobodili pošto je brava bila zarđala

  • 0

Hong Žengdžu iz južnoj Kini je proveo četiri decenije zaključan u kavezu i pre neki dan je najzad oslobođen. Za njegov slučaj se saznalo tek kada njegova majka, koja se starala o njemu, javno pozvala ljude da neko preuzme brigu o njemu pošto ona umre.

Hongova majka je umrla, a on je konačno na slobodi. Policajci Đinđianga, iz kineske provincije Fuđijan, koristili su čekić da bi ga oslobodili, pošto je brava bila zarđala. Honga je njegova porodica zaključala kada mu je dijagnostikovana teška psihička bolest, zbog čega je postao agresivan.

Trenutno se nalazi u psihijtrijskoj ustanovi, gde obećavaju da će biti zbrinut. Iako ponašanje Hongove porodice deluje okrutno i nehumano, ovo je uobičajeno u ruralnim delovima Kine, gde je već bilo slučajeva zaključavanja.

Porodice su neinformisane o tome šta prouzrokuje njihovo ponašanje, koja može da vodi agresiji prema drugima i prema njima samima, i veruju da im čine uslugu držeći ih pod ključem. U nekim drugim slučajevima, porodice nisu imale novac za lečenje.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA