DOBRE VESTI: Mala Anastasija nema rak pluća!

Iako se zbog tečnosti u plućima sumnjalo da se tumor koji je Anastasiji Trajković (9) zahvatio veliki deo lica, proširio i na pluća, prema informacijama do kojih je došao dr Vladan Šubarević, analize su pokazale da u tom organu nema metastaze

  • 22

U plućima devetogodišnje Anastasije Trajković iz Vranja nisu pronađene metastatične ćelije, što znači da prema za sada dostupnim informacijama, hordom, retka vrsta tumora maksilarnog sinusa, nije metastazirao i da još uvek postoji nada za oporavak deteta, saznaje „Alo!“.

Iako se zbog tečnosti u plućima sumnjalo da se tumor koji je Anastasiji zahvatio veliki deo lica, proširio i na pluća, prema informacijama do kojih je došao dr Vladan Šubarević, načelnik službe ORL Instituta za majku i dete, analize su pokazale da u tom organu nema metastaze.

-  To znači da nije sve tako crno kako se mislilo i da još uvek postoji nada u detetov oporavak - kaže za „Alo!“ dr Šubarević, inače Anastasijin doktor u Beogradu, zahvaljujući kome je, posle godinu dana pogrešnog lečenja, devojčici ustanovljena prava dijagnoza.

Prema njegovim rečima, tečnost u plućima može biti posledica virusne prehlade ili upale pluća.

- Deca zbog zračenja mogu biti osetljivija i sklonija i drugim zdravstvenim problemima. Međutim, dok god se tumor ne širi, postoji nada. Naročito što su lekari u Češkoj bili zadovoljni kako je do sada devojčica reagovala na zračenje, iako nije ni pola tretmana prošla - navodi dr Šubarević.

Mala Anastasija se juče bolje osećala. Bila je svesna, pričala je, disala je samostalno, a tečnost iz pluća se u priličnoj meri povukla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA