DODIK: Protestima traže destabilizaciju Republike Srpske!

Aktivisti NVO iz Sarajeva, koji su nosili parole i najviše se bunili, imaju redovne plate od tri i više hiljada konvertibilnih maraka, više nego bilo koji funkcioner u kantonima, kaže Milorad Dodik, predsednik RS

  • 11

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je danas da su "prvi u demonstracijama" u Federaciji Bosne i Hercegovine bili "mnogi aktivisti, plaćeni iz nevladinog sektora" i ponovio da se tim protestima traži destabilizacija RS.

Dodik je gostujući na Radio Beogradu rekao da je "identifikovano kako aktivisti NVO iz Sarajeva, koji su nosili parole i najviše se bunili, imaju redovne plate od tri i više hiljada konvertibilnih maraka, više nego bilo koji funkcioner u kantonima".

- I u tom pogledu je vidljivo da je to sprega interesa i namera za destabilizaciju sa ciljem da se obezbedi politička promena sistema ovde u Bosni i Hercegovini, i to je po meni suština svega - rekao je Dodik, preneo je RTS.

Prema njegovim rečima, borba za vlast nije problem sama po sebi, "ona je legitimna u svim sistemima, ali se sprovodi isključivo kroz izborni proces".

- Republici Srpskoj treba isključivo jedan legalan i fer proces. Mi očekujemo izbore u oktobru, i za svakog racionalnog bi to bilo dovoljno - kazao je Dodik, ali i ocenio da "to nije cilj" onog što se dešava.

- Ne traži se ovde stabilna i još jača i legitimnija Republika Srpska, nego se traži destabilizovanje RS. Traži se ulica, kako bi se pokazalo da RS nema institucije - rekao je Dodik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zabrinut

    23. februar 2014 | 21:49

    nevladine organizacije su rak rana društvenog poretka...

  • srpkinja

    23. februar 2014 | 23:11

    Ziv i zdrav bio jos hiljadu godina Milorade, i Republiku Srpsku vodio

  • Stabilnost

    23. februar 2014 | 22:47

    E jesi i stabilan nema sta! Svi podaci o tvojoj stabilnosti javno su dostupni, treba samo narod da ih procita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA