LUKAŠENKO: Neće biti ustanka u Belorusiji

Beloruski predsednik je rekao da je "sveta misija" vlade i bezbednosnih snaga da očuvaju mir i stabilnost

  • 10

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odbacio je mogućnost narodnog ustanka u njegovoj zemlji, sličnog nedavnim dešavanjima u Ukrajini.

- Neće biti Majdana u Belorusiji - istakao je Lukašenko, misleći na Trg nezavisnosti u Kijevu, glavno mesto okupljanja demonstranata.

Navodeći da "iako u društvu postoje određene tenzije i strahovanja za budućnost i stabilnost zemlje", Lukašenko je rekao da je "sveta misija" vlade i bezbednosnih snaga da očuvaju mir i stabilnost u Belorusiji, prenela je agencija Ria Novosti.

- Trebalo bi da se učimo na greškama drugih naroda i sprečimo čak i najmanje nagoveštaje nestabilnosti u našoj zemlji. Susedna Ukrajina, koja je postala arena sukoba između moćnih unutrašnih i spoljnih snaga, trebalo bi da nam bude lekcija - kazao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале Србија

    24. februar 2014 | 09:22

    Перице, прво нађи Белорусију на карти, па купи карту и отиђи да видиш ту прелепу државу. Ја радим у Белорусији 5 година и сведок сам да ово што ти пишеш је ординарна глупост човека који је необавештен и малициозан. Камо лепе среће да се ми Срби према својој држави односимо као Белоруси према својој домовини. Толико.

  • Bruce lee

    24. februar 2014 | 10:50

    Spoljni dug Belorusije prema svetkoj banci i mmf-u je 0. Zato Rotschildi inače vladari i svetske banke i mmf-a i žele da postave svoju poltronsku vlast koja će zemlju da uvuče u dugove da bi posle mogli davkupe njihove

  • ENZO

    24. februar 2014 | 09:53

    Jedina drzava u Evropi koja je 100% nezavisna i funkcionise bas kako bi i svaka druga trebala funkcionisati. Zasto bi narod mijenjao Lukasenka,kada je on taj koji ih je spasio od pljackanja i propasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA