BUĐAV LEBAC ALI STVARNO: U Maksiju prodaju hleb sa plesnima! (FOTO)

- Kupila sam hleb, nisam ni obraćala pažnju na njega, jer sam bila u žurbi i ne zagledam ih kada su zapakovani. Kada sam došla kući i pogledala bolje, nisam mogla da verujem kaže naša čitateljka koja je kupila ovaj proizvod* - Onaj ko kupi ovakav proizvod treba da se obrati nama, kako bi se rešio problem - kažu proizvođači

  • 14

U prodavnici  "Maksi",  koja se nalazi u tržnom centru "Delta siti" na Novom Beogradu naša čitateljka je kupila hleb na kome se jasno vide tragovi buđi na njemu! Ona je donela hleb u našu redakciju zajedno sa računom koji je dobila na kasi u pomenutom marketu. Radi se o crnom hlebu, marke "Bakin hleb" koji se prodaje zapakovan i isečen na kriške.

- Kupila sam hleb, nisam ni obraćala pažnju na njega, jer sam bila u žurbi i ne zagledam ih kada su zapakovani. Kada sam došla kući i pogledala bolje, nisam mogla da verujem. Kroz kesu se jasno vidi buđ na kriškama. Nisam ga ni otvorila, donela sam ga da vide ljudi šta se prodaje u jednom od najluksuznijih mesta u našoj zemlji - kaže ona.

U "Klasu",  koji je proizvođač hleba, ističu da onaj ko je kupio hleb, treba da se obrati njima, kako bi se utvrdilo o čemu se tačno radi.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

- Onaj ko kupi ovakav proizvod treba da se obrati nama, kako bi se rešio problem. Takav proizvod ide na detaljnu analizu i postoji ustanovljena procedura kako se te stvari utvrđuju. Da bi se obavila analiza proizvoda i otkrio uzrok potrebno je dostaviti proizvod na adresu proizvođača. Nakon dobijanja uzorka obavlja se analiza proizvoda prema proceduri (HACCP) -  saopštili su nam u ovoj kompaniji.

U kompaniji "Delez" koja je vlasnik prodavnica "Maksi", navode da morada se ispitaju sve okolnosti za ovaj slučaj i da tek nakon toga mora da se utvrdi odgovornost.

-  Hleb je prodat je u roku trajanja koje je navedeno na pakovanju, pa verujemo da je buđ rezultat proizvodnog procesa, koji nije u nadležnosti naše kompanije. Ipak, kako bismo sprečili da se slične situacije ponove, pojačaćemo  kontrolu robe koja je izložena na rafovima jer nam je izuzetno važno da potrošač bude zadovoljan uslugom u našim marketima. Oštećena čitateljka može zameniti hleb u prodavnici u kome ga je kupila, a sporni hleb će dobavljač poslati na naknadnu analizu - kažu u "Delezu".

Hleb koji je kupljen sa vidljivom buđi, predat je nadležnima u kompaniji "Klas", kako bi izvršili analizu i kako bi se tačno utvrdilo ko je kriv za ovaj propust.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DrKisprdilov

    24. februar 2014 | 20:50

    Znam ja sta je to. Taj hleb se sekao dan pre a datum je stavljen kao da je sutra dan , sigurno zbog transporta.Tako se radi i u mojoj pekari , seces danas za sutra a datum se stavlja kao da je sutra pakovan...

  • Steffi

    24. februar 2014 | 20:38

    Opusteno to bi studenti VPŠSSSSS Blace pojeli bez pitanja !

  • Dusan

    24. februar 2014 | 21:17

    Zanimljivo da se ne spominje rok trajanja. U švedskoj neke vrste hleba se zamrzavaju posle pakovanja i direktno se vadi zamrznut na police, i kupujes u principu svež hleb, a ne juče srcem za prekosutra??? Koliko aditiva se dodaje moze nedelju dana da traje. Najbolji je kiseli hleb bez kvasca za one koji znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA