Vozačku dozvolu sada možete zameniti i elektronski. Evo kako!

Ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već će građanima omogućiti i da uštede jer postoji samo jedna uplatnica umesto tri

  • 11

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je danas pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim. Jedini preduslov je da imaju elektronsku (biometrijsku) ličnu kartu iz koje bi mogla da se preuzme fotografija i staru, papirnu vozačku dozvolu.

To znači da građani putem interneta preko e-uprave mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola.

Sve što je potrebno je otići na sajt euprava.gov.rs. Najpre morate kreirati korisnički nalog, a zatim pratiti dalja uputsva.

Državni sekretar MUP Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu.

- MUP će i u narednom periodu učiniti sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da, bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima, dobiju dokumenta - rekao je Vukić.

On je naveo i da je MUP doneo odluku da takse za izdavanje nijednog dokumenta neće poskupeti. Ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već će građanima omogućiti i da uštede jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri, na koje se plaćala provizija kao do sada.

Elektronska zamena vozačkih dozvola omogućena je zahvaljući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija. MUP Srbije je do sada izdao 14,5 miliona raznih dokumenata, od toga 1,9 miliona vozačkih dozvola. Ostalo je još da se 1,6 miliona starih dozvola zamene novim.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinshasa

    25. februar 2014 | 13:12

    Kada vec pisete o ovome mogli ste malo detaljnije objasniti postupak izdavanja nove dozvole a ne samo ostaviti link.

  • Citalac

    25. februar 2014 | 13:23

    Dali moze iz inostranstva da se zameni vozacka dozvola?

  • Ivana

    25. februar 2014 | 14:37

    Prijavljuje gresku vec prilikom logovanja/prijave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA