Ove evropske zemlje su još uvek monarhije, ovo su njihovi vladari! (FOTO)

Na Starom kontinentu postoji elitni klub od dvanaest monarhija, od kojih su sedam članice Evropske unije i ujedno jedne od najbogatijih, najdemokratskijih i najnaprednijih zemalja na svetu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Monarhija
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Marija

    02. novembar 2022 | 21:09

    Ne bi. Za razvoj ekonomije nije ni od kakvog uticaja da li je drzava monarhija ili republoka. Bas nista se u ekonomiji ne bi promenilo uvodjenjem monarhije. A i bilo bi izmedju smesnog i zalosnog imati na celu drzave monarha koji ne zna jezik.

  • ljubica jelicic

    28. decembar 2021 | 07:48

    Ostala sam nema posle procitanih ,istinitih podataka mada sam znala nesto o njihovom standardu.To je drzava sa ljudima koji imaju osecaj za svoju zemlju ne kradu ,postuju zakone i svoje vladare, jer imaju i razloga. I nas kralj ALEKSANDAR imao je viziju tako uredjene drzave, ali sloge nije bilo.Tito je unistio veru i ostalo sto bi nas uvelo u red i bilo dostojno coveka. Da li nam je to sudbina ubijanje,kradje,jos od Karadjordja ili prokletstvo.Da li ce ikada na ovoj nasoj lepoj zemlji zavladati bozji zakoni i doci posteni i obrazovani da vode zemlju.Ja sam skepticna jer imam 88 godina i zao mi je mog pokolenja cetvoro unucadi i dvoje preslatkih praunucica da zive u ovakvoj drzavi.BOZE MOLIM TE SMILUJ NAM SE.

  • Nikola Ivanovic

    11. decembar 2017 | 22:58

    Ne kupimo trunje. Politička gledišta prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića veoma su poznata i on ih ne mijenja. Možda najpotpuniju platformu, na jednom mjestu, gdje kruna treba da bude daleko van političke arbitraže, izložio je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, prije gotovo četvrt vijeka, u širem intervjuu koji je dao podgoričkoj „Pobjedi”, 31. decembra. 1991. godine. Sa ove vremenske distance, teško je naći kritičku opasku na ono što je tada rekao. Moglo bi se ustvrditi da je u potpunosti sa trendom uloge monarha u današnjoj Evropi.Poslije 60 godina provedenih u egzilu, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević vratio se u otadžbinu. Zoran Žižić, predsjednik Savezne vlade, na Petrovdan, 12. jula 2001, predao je ključeve Belog dvora Aleksandru Karađorđeviću. Mediji su na udarnim stranama objavili informaciju da je predaja ključeva obavljena na dan rođenja Petra Prvog Karađorđevića. Od tada su Karađorđevići na čekanju i podstanari u vlastitom domu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA