UCENA NA FEJSU: Traži 7.000 evra da ne objavi njene "gole" fotošopirane slike

U trenucima dokolice mlada Beograđanka prihvatila je izvesnog muškarca kao prijatelja na Fejsbuku. Nakon nekoliko meseci javio joj se na četu. Pretio joj je kako ima njene fotografije na kojima se nalazi u “vrlo eksplicitnim scenama” i tražio 7.000 evra da ih ne pokaže njenom suprugu

  • 6

Iako društvene mreže mogu da pruže savršeni beg od stvarnosti, idealnu sliku da ste okruženi velikim brojem prijatelja i osećaj bliskosti sa njima, neophodna je velika opreznost pri stupanju u bilo kakvu komunikaciju ovim putem.

Upravo zbog dostupnosti podataka, gotovo svakodnevno dešavaju se brojne krivične radnje u online stvarnosti koje i te kako mogu da vas koštaju - živaca, para i razvlačenja po sudovima.

Našoj redakciji javila se čitateljka iz Beograda koja se zbog neopreznosti na društvenoj mreži našla u vrlo neprijatnoj situaciji.

Naime, ova mlada žena je u trenucima dokolice prihvatila izvesnog muškarca kao prijatelja na Fejsbuku. Oni nisu imali nikakvu komunikaciju, samo joj je "stajao" među prijateljima. Nakon nekoliko meseci javio joj se na četu.

Pretio joj je kako ima njene fotografije na kojima se nalazi u "vrlo eksplicitnim scenama" i tražio 7.000 evra da ih ne pokaže njenom suprugu.

Zabezeknuta, ova žena nije znala o čemu se radi dok joj nije stigao mejl sa fotografijama koje su bile savršeno obrađene u fotošopu. Na svakoj fotografiji bila je nalepljena glava ove mlade žene, a fotografije su bile toliko dobro obrađene da bi svakome ko je nije poznavao bilo teško da poveruje da to nije ona.

Nakon što je shvatila kako je prevarena, naša čitateljka  je ovo ispričala suprugu, a potom su slučaj prijavli policiji.

Prema rečima advokata Vladimira Marinkova za ovakvo delo iznude odgovara se po Krivičnom zakonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tra la la

    1. mart 2014 | 21:28

    nadam se da ce i muz prepoznati ako nije njeno telo, valjda poznaje rodjenu zenu..... hm. nego nekako mi sve lici da tu nema montaze... da je to ipak doticna dama slala...

  • Drogba

    1. mart 2014 | 20:58

    Xaxa... U trenutku dokolice...

  • lvan

    1. mart 2014 | 21:16

    Ako ti ne znas, sigurno neko ko je to studira zna. I da su prave i da su lazne, UCENA(vec je vreme za policiju). Tuzilastvo ima odeljenje sa internet kriminal. Samo je trebala prijavi policiji, oni prate njen komp i kad se ovaj ponovo upali, cap. Pa malo na robiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA