BAHATO: Policajci divljaju u mafijaškim kolima!

Državnim institucijama, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom od 2010. do kraja 2013. poverila je na upravljanje 179 automobila, kaže istraživanje CINS-a

  • 13

Automobile oduzete od kriminalaca u sudskim procesima koriste policajci i tužioci koji njima prave ozboljne saobraćajne prekršaje, izazivaju saobraćajke, prolaze kroz crveno svetlo, nepropisno se parkiraju...

O prekršajima se sazna tek kada vlasnici automobila dobiju kazne za prekršaje koje nisu mogli počiniti jer su im vozila oduzeta. Trenutno, nema tačnih podataka o tome koliko je ovakvih prekršaja bilo, piše Informer.

Državnim institucijama, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom od 2010. do kraja 2013. poverila je na upravljanje 179 automobila, kaže istraživanje CINS-a.

- Niko ne vodi zvaničnu evidenciju jer vozila nisu dodeljivana samo policiji. Takođe, takva vozila nemaju nikakvu oznaku, pa se često dešava da budu snimljena u prekršaju, mi tek kasnije saznamo da je to automobil koji se koristi u službene svrhe, jer on se još uvek vodi na prave vlasnike - kaže izvor iz MUP-a koji smatra da je rešenje ovog problema bolja komunikacija državnih službi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rubiroza

    26. februar 2014 | 00:36

    Ima tu vozila vrednosti preko 150.000 e. Prodajom bi svoj tesko oboleloj deci bila data sansa za izlecenjem. Ali nenormalni pacenici u vlasti zele da osete luksuz i moc.Bedno.

  • asdf

    26. februar 2014 | 00:49

    Svi presretaci su takva kola...

  • soco

    26. februar 2014 | 01:53

    Banditska drzava, zar vas Vucic ne pali da ce suzbiti criminal, pa sto nije, nije imao vremena ????? Zivi bili pa videli, nikad dok kuka I motika ne preuzme vlast.Za ovako nesto, u ozbiljnoj drzavi treba 24. sata. "Srecno"Srbijo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA