GRAĐANI KRIMA: Rusijo, spasi nas

Građani su uzvikivali da su demonstranti iz Kijeva banditi koji žele da formiraju vladu, oni su ogorčeni tražili pomoć od Rusije

  • 6

Grupa stanovnika Krima okupila se i juče, uzvikujući da su demonstranti u Kijevu "banditi koji pokušavaju da sastave novu vladu", uz slogane "Rusijo, spasi nas!", dok su se vijorile ruske zastave okačene na zgradi Vrhovnog suda u Simferopolju. Kako javlja "Raša tudej", demonstranti su blokirali ulaz u zgradu parlamenta na Krimu.

Agencija AP javlja da je ruski predsednik Vladimir Putin sa svojim istaknutim bezbednosnim zvaničnicima razgovarao o Ukrajini. Detalji razgovora, međutim, nisu poznati. U međuvremenu, kako je preneo RTS, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov raspustio je specijalnu jedinicu "Berkut".

Ukrajinski glavni tužilac Oleg Mahnicki je potvrdio da je raspisana poternica za svrguntim predsednikom Viktorom Janukovičem, zbog optužbi za ubistva. Itar Tas javlja da su nove ukrajinske vlasti potvrdile da će održavati dobre susedske odnose sa Rusijom i s Moskvom održati dijalog o formiranju nove ukrajinske vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA