PAPA BENEDIKT XVI: Nisam bio primoran da podnesem ostavku

Bivši papa je istakao da ne postoji nikakva sumnja u validnost njegove ostavke, da je jedini uslov validnosti potpuno slobodno doneta odluka i da su spekulacije o tome da je sporna potpuno apsurdne

  • 0

Penzionisani papa Benedikt XVI negirao je spekulaciju da je bio primoran da podnese ostavku. On uporno tvrdi da je odluka bila slobodno doneta i samo njegova. Benedikt je izjavu poslao vatikanskom dopisniku lista "Stampa" Andreji Tornijeliju usled novih priča o njegovim razlozima za ostavku, prvom takvom potezu nakon 600 godina, preneo je AP.

Papa je, kako prenosi "Stampa", istakao da ne postoji nikakva sumnja u validnost njegove ostavke, da je jedini uslov validnosti potpuno slobodno doneta odluka i da su spekulacije o tome da je sporna potpuno apsurdne. Benedikt je stao u odbranu svoje odluke da nastavi da nosi belu papsku mantiju, navodeći kao razlog to što nema drugu odeću na raspolaganju.

U petak se navršava godinu dana od kada se papa Benedikt XVI povukao.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA