Nova Srbija i Velja Ilić proslavili Svetog Simeona Mirotočivog!

Nova Srbija obeležila je danas u stranačkim prostorijama krsnu slavu Sveti Simeon Mirotočivi

  • 1

Nova Srbija obeležila je danas u stranačkim prostorijama krsnu slavu Sveti Simeon Mirotočivi lomljenjem slavskog kolača. Predsednik stranke Velimir Ilić, čestitao je stranačkim kolegama i građanima Srbije današnju slavu, istakavši da predstojeći parlamentarni izbori predstavljaju veliki izazov na kojima očekuje pobedu.

- Slavu smo hteli da obeležimo skromno. Izborna je kampanja, radi se. Narod je pred velikim izazovom da 16. februara izađe na izbore i da pobedi najbolji. Nadamo se da imamo najboljeg kandidata. Neka Sveti Simeon Mirotočivi pomogne i blagoslovi taj naš put ka pobedi, da izaberemo ono što srpski narod želi, ali i da svi drugi nađu svoje mesto, onoliko koliko im narod dodeli. Ne možemo više tražiti od naroda nego što je spreman u ovom momentu da nam da - rekao je Ilić.

Predsednik NS-a dodao je i da je namera te stranke da simbolično spoji staru Srbiju, Srbiju Svetog Simeona i Svetog Save, sa današnjom modernom, savremenom državom "za koju se trudimo i borimo".

- Zahvaljujemo Svetom Simeonu na svemu što je učinio za srpski narod, njemu i njegovim sinovima i svim Srbima koji su kroz istoriju gradili ovu našu lepu Srbiju, a mi se trudimo sada da je sačuvamo, da bude što bolja i jača, da ne upropastimo ono što su nam preci ostavili - rekao je Ilić.

Pored članova stranke, obeležavanju krsne slave prisustvao je predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, predsednik Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske Marko Pavić, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predstavnici SNS RS...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA