Mladić ubio prolaznika samo jednim udarcem nasred ulice (VIDEO)

Sigurnosne kamere radnje ispred koje se desilo ubistvo, zabeležile su mladića koji je žrtvi uputio jedan smrtonosni udarac, a na sudu se branio neuračunljivošću i strahom od rasizma

  • 3

Luis Gil (20) usmrtio je Endrua Janga (40) u Čarminsteru, u Engleskoj, zato što je rekao njegovom prijatelju da je opasno voziti bicikl trotoarom. Za ubistvo iz nehata ovaj mladić je dobio četiri godine zatvora.

Gil je sa svojim prijateljem Viktorom Ibitojem, koji je vozio bicikl, prolazio ulicom kada je Jang mladiću skrenuo pažnju da može biti veoma opasno voziti bicikl trotoarom gde ima pešaka. Razjareni prijatelj, isprovociran ovim rečima, uputio je žrtvi jedan udarac koji ga je bacio na ulicu. Ubrzo zatim je i preminuo.

Sigurnosne kamere radnje ispred koje se desilo ubistvo, zabeležile su ovaj incident, a snimak pokazuje da je mladić neosnovano pokazao agresiju prema žrtvi. Ipak, snimak očigledno nije bio dovoljan dokaz prilikom iznošenja presude za ubistvo.

Taksista koji je poznavao Endrua rekao je policiji da je žrtva bila jedna od najljubaznijih osoba koje je upoznao i da imao običaj da razgovara sa ljudima, čekajući autobus na stanici.

Njegova majka Pamela Jang (71) smatra da je ubica trebalo da dobije smrtnu kaznu, sudeći po snimku, izrečenu kaznu je nazvala apsolutnom šalom.

- Ja sam posvećeni hrišćanin, ali smatram da neko ko uzima tuđi život treba da bude spreman i da izgubi svoj - izjavila je očajna majka i dodala kako nije prvi put da ubice u toj zemlji ne odsluže adekvatnu kaznu.

U vreme kada se desio zločin, Luis Gil bio je pod uslovnom kaznom za pljačku i posedovanje ukradene robe. On je svoj postupak objasnio opravdanjem da se bojao da će žrtva izvaditi i upotrebiti oružje zbog eventualnog rasizma.

On je priznao ubistvo, ali kazna koju je dobio opravdana je gubitkom kontrole i neuračunljivošću.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JV

    26. februar 2014 | 16:52

    E sad, da je ovo nilo kod nas - sad bi bilo "srbijooo zemljo....ovo samo kod nas ima....idem odavde...ijaooo..." Gde ste sad?

  • Steva

    26. februar 2014 | 18:03

    Ma sad ce sa kazu da je bicikl napravljen u Srbiji, I da smo mi za ovo krivi

  • Brat Djura

    26. februar 2014 | 17:48

    Strasno... Pa ovaj bi kod nas dobio sest meseci i bio bi pusten kuci za vikend... Samo u SRBIJI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA