Zaratili Unija poslodavaca i PIO Fond!

Unija poslodavaca Srbije danas je uputila pismo predsedniku, premijeru i prvom potpredsedniku Vlade Srbije u kome ukazuje na zloupotrebe i korupciju u PIO fondu

  • 0

Unija poslodavaca Srbije traži smenu čelnika PIO Fonda jer preko Udruženja penzionera besplatno ustupali prostorije Partiji ujedinjenih penzionera Srbije.

Unija poslodavaca Srbije danas je uputila pismo predsedniku, premijeru i prvom potpredsedniku Vlade Srbije u kome, kako navodi, ukazuje na zloupotrebe i korupciju u PIO fondu.

Direktor Unije poslodavaca Srbije i član Upravnog odbora fonda Penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) Dragoljub Rajić je kao zloupotrebu ocenio i to što je na mesto predsednika Upravnog odbora Fonda postavljen kandidat Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, umesto kandidata Unije poslodavaca.

Rajić je kazao da 28 odsto budžeta Srbije ili oko 200-277 milijardi dinara ide kao dotacija PIO fondu za redovnu isplatu penzija.

- Tražili smo da sve što može da donese prihode bude stavljeno u funkciju, ne samo zbog prihoda nego i novih radnih mesta, istakao je Rajić. Fond raspolaže sa 15.600 kvadrata imovine koja se, bez plaćanja zakupa, daje između ostalog i Savezu penzionera, a to je na godišnjem nivou gubitak od 1,123 miliona evra, koji bi mogli da uđu u Fond - objasnio je Rajić.

Međutim, predstavnici Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje koji su došli na konferenciju za novinare rekli su da je izbor predsednika Upravnog odbora urađen u skladu sa zakonom i da je glasanje bilo javno.

Oni su naveli da pravo na predlaganje kandidata imaju Unija poslodavaca i Vlada Srbije, tačnije Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, što je i poštovano.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA