ŠARIĆEV ADVOKAT: Lazarević nam nije dostavljao podatke

Posle saslušanja tužilaštvo nije tražilo da se advokatu Radovanu Štrpcu odredi pritvor, već da mu samo bude oduzet pasoš, kako ne bi mogao da napušta zemlju bez dozvole suda

  • 0

Novosadski advokat Radovan Štrbac koji se sumnjiči da je podstrekavao na odavanje službene tajne Branka Lazarevića i tako bio veza između bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova i Darka Šarića, danas je na saslušanju u Tužilastvu za organizovani kriminal negirao navode koji mu se stavljaju na teret.

Kako Telegraf saznaje, on je rekao da Lazarevića poznaje jer mu je svojevremeno pružao advokatske usluge u jednom parničnom postupku, ali da nikada nije prenosio informacije o tome da li policija prati ili prisluškuje Šarića.

Ovaj novosadski advokat, koji je zastupao i Darka Šarića, navodno je rekao da on i Lazarević nikada nisu bili bliski prijatelji.

Osim Radovana Štrpca, predistražnim postupkom obuhvaćeni su još i Branko Lazarević, Boris Gare i Rodoljub Radulović.

Posle saslušanja tužilaštvo nije tražilo da se Štrpcu odredi pritvor, već da mu samo bude oduzet pasoš, kako ne bi mogao da napušta zemlju bez dozvole suda.

U petak bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude saslušan prvi svedok u postpku. Navodno, reč je o biznismenu Miletu Jerkoviću, koji je prvi razotkrio vezu između Lazarevića, Štpca i Šarića.

- Jednog dana Štrbac je uplašen došao i rekao mi : "Pazi Mile, sve nas slušaju, i mene i tebe i Darka. Drugi put mi je rekao i da nas prate. Pitao sam ga odakle mu ta informacija, a on mi je odogovio da mu je to preneo gospodin Lazarević iz MUP-a Srbije. Njih dvojica su dobri prijatelji - svedočio je tokom suđenja za pranje para za Darka Šarica Mile Jerković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA