Evo gde su živeli i radili uhapšeni Marokanac i Britanci

Akcija u Kragujevcu počela je u utorak u 11 sati, u isto vreme kao i u još tri zemlje - Americi, Velikoj Britaniji i Španiji. Ukupno je uhapšeno 89 ljudi. Dva Britanca i Marokanac uhapšeni su zbog sumnje da su počinili međunarodnu prevaru

  • 0

Dva Britanca i Marokanac, koji su u Kragujevcu uhapšeni zbog sumnje za međunarodnu prevaru, "tešku" 1,6 miliona funti, privedeni su u najpoznatijem stambeno-poslovnom kompleksu u Kragujevcu, zvanom "Smolvil", gde su mesecima živeli. Reč je o naselju Kolonija, nedaleko od Plaza centra.

U akciji koja je zaprepastila čitav taj deo grada učestvovalo je oko 30 policajaca, a trajala je skoro 10 sati. Uhapšeni su u jednoj od dve zgrade "Smolvila" imali dva stana, a u drugoj poslovni prostor, lokal u kome su radile četiri firme.

Akcija u Kragujevcu počela je u utorak u 11 sati, kada i u još tri zemlje - u Americi, Velikoj Britaniji i Španiji, gde je uhapšeno 89 ljudi. U Kragujevcu su lisice stavljene S. F. (53), a policija je saopštila da je on "jedan od organizatora međunarodne kriminalne grupe" koja se bavi prevarama, pranjem novca i prometom droge.

S.F. i dvojica Britanaca privedeni su tokom prepodneva, kada je oko 30 policajaca naoružanih do zuba opkolilo "Smolvil".

- Bilo ih je na svakom uglu, u svakom prolazu, ulazu u zgradu. Upali su u lokal u prizemlju desne zgrade, znam samo je lokal zakupio stranac. Tu su smeštene četiri firme sa nekoliko zaposlenih. U isto vreme policija je upala u dva stana u zgradi levo, preko puta lokala. U jednom stanu živeo je par, u drugom najmanje dvoje stranaca, kaže sagovornik Telegrafa iz "Smolvila" - kaže sagovornik Telegrafa koji je prisustvovao jednom delu akcije.

Policajci su tokom akcije bili najviše zainteresovani za dokumentaciju u poslovnom prostoru i kompjutere.

- Pokupili su kompjutere i jako im je bilo važno ko je i za kojim računarom radio. Svaki su papir uzeli, a najpre svaki fotografisali, pa zaplenili. Dvojica policajaca bili su stranci, govorili su engleski jezik - kaže sagovornik Telegrafa, a MUP Srbije potvrdio je da je imao pomoć britanskih kolega.

Stanari iz "Smolvila" kažu da su strance u svom komšiluku počeli da viđaju pre oko šest meseci i da ih je bilo nekoliko.

Policija je saopštila da je uhapšeni S.F. "svoje kriminalne aktivnosti delimično logistički locirao u Srbiji, a kriminalne aktivnosti je usmerio prema Španiji, Velikoj Britaniji i drugim državama EU".

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA