Novi premijer Ukrajine: Na ivici smo katastrofe!

- Nalazimo se na ivici katastrofe, a ova vlada je vlada političkih samoubica! Tako da... dobrodošli u pakao - poručio je Arsenij Jacenjuk, koga su za premijera nove vlade imenovale vođe protesta u Kijevu

  • 12

Nalazimo se na ivici katastrofe, a ovo je vlada političkih samoubica, poručio je večeras Arsenij Jacenjuk, koga su vođe ukrajinskih protesta imenovale za premijera nove vlade i dodao: "Dobrodošli u pakao!"

Jacenjuk je za ukrajinski BBC rekao da će nova vlada morati da čini ekstremno nepopularne korake, jer su prethodne vlasti i bivši predsednik Janukovič, bili do te mere korumpirani, da su doveli zemlju u očajnu finansijsku situaciju.

- Nalazimo se na ivici katastrofe, a ova vlada je vlada političkih samoubica! Tako da... dobrodošli u pakao - poručio je Jacenjuk.

Vođe ukrajinskih protesta izabrale su nešto ranije, na kijevskom Trgu nezavisnosti, bivšeg ministra ekonomije Arsenija Jacenjuka za premijera nove vlade, posle pada predsednika Viktora Janukoviča.

Demonstranti koji su se danas okupili na Trgu nezavisnosti (Majdanu) u Kijevu najavili su da se neće razići dok svi njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Takav zahtev izneli su govornici na bini, obraćajući se masi od gotovo 20.000 ljudi, prenosi Itar tas.

- Sada ste vi (političari) pod budnim okom naroda i ako se okrenete od njega, upašćete u nevolje kao bivši režim - moglo se čuti s govornice.

To bi moglo da znači da će demonstranti ostati na Majdanu do kraja predsedničke kampanje, odnosno do izbora 25. maja, odnosno čak 15. juna, ukoliko bude drugog kruga.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton održala je vanredan sastanak je sa funkcionerima EU posvećen situaciji u Ukrajini, saopšteno je večeras iz njenog kabineta.

Sastanku, na kome je bilo reči o budućim koracima EU u cilju stabilizacije prilika u Ukrajini, prisustvovali su komesari ili njihovi izaslanici, kao i bliski saradnici predsednika Evropske komisije i Saveta Žozea Manuela Baroza i Hermana Van Rompeja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šole

    27. februar 2014 | 00:31

    Pitam se kakav legitimitet ima vlada koja je drzavnim udarom placenika sa zapada dosla na vlast

  • jonnyqa

    27. februar 2014 | 06:01

    Ako ih EU priznaje onda ima,nije bitno kako su dosli na vlast. Mozes nekome i teritoriju da odvojis, ako EU priznaje to kao novu drzavu onda je u redu. Samo se plasim da nekome ne pukne film pred ocima pa opet udje na tenkovim u Berlin!

  • ENZO

    27. februar 2014 | 03:57

    Novi premijer je bivsi ministar ekonomije,a oni optuzuju Janukovica? Nigdje logike. Ukrajinski BBC? Koje smece od drzave...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA