Porodica ubijene manekenke traži najvišu kaznu za Musića

Peticiju upućenu Višem i Apelacionom sudu u Novom Sadu napisala je sestra pokojne Vladislave, Tanja Červenko

  • 10

Porodica ubijene Vladislave Červenko oglasila se peticijom u kojoj traži da osumnjičeni za njeno ubistvo Darijan Musić dobije najvišu kaznu zatvora.

Prenosimo peticiju koju je napisala sestra pokojne Vladislave, Tanja Červenko, upućenu Višem i Apelacionom sudu u Novom Sadu.

"Dana 12.11.2012 godine, Darijan Musić je na najbrutalniji mogući način ubio dvadesepetogodišnju Vladislavu Červenko. Nakon dugogodišnjeg fiziškog i psihičkog maltretiranja Vladislave, monstrum je odlučio da joj nanese finalne udarce: polomljena grudna kost, hematomi po celom telu, posekotine po celom telu, udarci šipkom po glavi, nogama, rukama, leđima, zadnjici, da bi joj na kraju i jetru smrvio. Vladislava se satima mučila i trpela udarce dok na kraju nije preminula.

Viši Sud u Novom Sadu je u junu 2013. godine, doneo prvu presudu na 35 godina zatvora od maksimalnih 40. Viši Sud u Novom Sadu je sudeći po svim okolnostima potvrdio da je ubistvo moje sestre Vladislave teško ubistvo na svirep način, iako se po svima nama takvo ubistvo ne može rečima kvalifikovati.

Međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu, u decembru 2013. godine, ukida presudu od 35 godina zastvora i vraća predmet Višem Sudu u Novom Sadu koji mora sve iz početka da radi.

Nakon svih muka koje je moja sestra pretrpela, Apelacioni sud u Novom Sadu, je doneo odluku da takav čovek nije zaslužio da odleži svoju kaznu, nije zaslužio 35 godine zatvora, i da život moje sestre Vladislave Červenko nije bio toliko vredan", piše u peticiji.

Tanja Červenko dalje navodi kako smatra da "Apelacioni sud u Novom Sadu, šalje poruku svim ubicama Srbije da mogu da maltretiraju mlade devojke godinama, a zatim ih ubiju na najbrutalniji mogući način".

"U ovom slučaju, Apelacioni sud u Novom Sadu, šalje brutalnu poruku narodu, da naša deca, neće moći da odrastaju u bezbednom i normalnom društvu, jer u ovoj državi ne postoji maksimalna kazna ni za najveće zločince.

Apelujemo na naš narod, da potpiše ovu peticiju. Da pokaže svoje nezadovoljstvo, da pokaže da svi mi imamo dete, brata, sestru, i da niko od nas ne želi da se ovako nešto ponovi. Apelujemo naš narod, da zajedno sa nama, natera Apelacioni sud, ali i sve ostale sudove, da maksimalnim kaznama pokaže da u ovoj državi postoji kazna za teška ubistva. Apelujemo naš narod, da potpisom ove peticije, potvrdi da želi da monstrum Darijan Musić, dobije maksimalnu kaznu zakonom propisana za teška ubistva od 40 godina zatvora", zaključuje u obraćanju javnosti sestra ubijene manekenke.

Peticiju u originalu možete pogledati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    27. februar 2014 | 14:29

    Kako li izgleda zlo,ako nekom on izgleda kao fini mladić?

  • srbenda

    27. februar 2014 | 12:48

    Dozivotna uz svakodnevne batine.. Cisto da mu se docara bol...da sam pozeli da ga nema a da nemoze da umre... To je valjan recept za ovog nafuranog smradaa!

  • Nenad_BG

    27. februar 2014 | 12:09

    Treba raspisati referendum o ponovnom uvođenju smrtne kazne, jer ovakvi zločini nisu za neku blažu kaznu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA