STRAHOTA ZATVORA: Prebijaju strance da bi smanjili kaznu (FOTO) (VIDEO)

Uprava jednog zatvora u Tajlandu organizuje borbe u tajlandskom boksu u kojima učestvuju robijaši sa jedne, i borci iz inostranstva sa druge strane. Ukoliko zatvorenici pobede, dobijaju novčanu nagradu i mogućnost smanjenja kazne

  • 2

Isprebijaj stranca i biće ti smanjena kazna. Upravo ovim rečima može se opisati pravilo koje važi u tajlandskom zatvoru Klong Perm. U toj ustanovi organizuje se turnir u tajlandskom boksu u kojem učestvuju robijaši sa jedne, i borci iz inostranstva sa druge strane.

Iako na prvu loptu turnir poznat i kao "Zatvorska borba" mnogima zvuči šokantno, njega zapravo organizuje uprava zatvora u saradnji za vlastima u Tajlandu. Zatvorenici imaju sale u kojima se pripremaju za turnir. Oni u njima vežbaju svakodnevno.

- Ako zatvorenik pobedi u borbi on dobija novčanu nagradu, kao i mogućnost da mu zatvorska kazna bude smanjena. Zapravo dobija šansu da se razmatra smanjenje kazne - objašnjavaju nadležni.

- Naravno, za smanjenje kazne nije dovoljno samo pobediti u borbi. svaki osuđenik mora primerno da se ponaša i poštuje pravila zatvora da bi se uopšte uzelo u razmatranje eventualno smanjenje kazne - navode oni.

Inače, u tom zatvoru nalaze se osuđenici za razna kriminalna dela, od trgovine drogom, pljački do ubistava. Turnir je prvi put organizovan prošle godine, ali zasnovan je na legendi koja datira iz 1774. godine.

Što se stranih boraca tiče, oni dolaze iz velikog broja zemalja širom sveta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA