ZVECKA ORUŽJEM: Hašim Tači osniva Oružane snage Kosova!

Kosovski premijer je na manifestacijama povodom proglašenja nezavisnosti Kosova izjavio da je 2014. poslednja godina u kojoj će Bezbednosne snage Kosova pod tim imenom postojati i da će od sledeće godine one biti Oružane snage Kosova

  • 21

Premijer Kosova Hašim Tači objavio na Tviteru sliku s ministrom Bezbednosnih snaga Agimom Čekuom, uz opasku da se priprema teren za formiranje oružanih snaga Kosova.

- Odluka o formiranju naših snaga (biće doneta) sledeće nedelje -  napisao je Tači na Tviteru.

Kosovski premijer je 17. februara na manifestacijama povodom proglašenja nezavisnosti Kosova izjavio da je 2014. poslednja godina u kojoj će Bezbednosne snage Kosova pod tim imenom učestvovati na defileu povodom Dana nezavisnosti i da će od sledeće godine one biti Oružane snage Kosova (OSK).

Prištinski dnevnik Zeri naveo je dva dana kasnije da će OSK imati oko 5.000 aktivnih vojnika i oko 3.000 rezervista, a oni će biti profesionalna struktura spremna da garantuje teritorijalnu celovitost Kosova.

Međutim, list Koha ditore naveo je da najave o formiranju OSK diplomate u NATO-u ocenjuju kao predizbornu retoriku za unutrašnje potrebe na Kosovu i veruju da će prištinske vlasti ispuniti obećanja i da neće učiniti nijedan korak u tom pravcu bez konsultacija s NATO-om.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    27. februar 2014 | 13:05

    Zasto ovi šiptari dolaze na naše sajtove i ostavljaju komentare. Osamostalite se i u tom smislu. Neinteresuju me vaši komentari.

  • Dejan

    27. februar 2014 | 13:06

    Kad vam uletimo tamo bice bezanija preko Prokletija!

  • CIKA NESA

    27. februar 2014 | 13:02

    E SAD I SRBIJA DA SE NAORUSA I DA UVEDE REDOVNI VOJNI ROK A PROFESIONALNI DA PODIGNE BAREM NA 50000 IKUPI ORUZIJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA