HRVATSKI REKORD: Zaplenjeno 1,4 tone kokaina

Zaplenjeni kokain visoke je čistoće i njegova vrednost u prodaji "na malo" prelazi 92.000 evra, dok bi mešanjem radi povećanja mase vrednost prešla 130.000 evra

  • 4

Zagrebačka policija uhapsila je Petra K. kod kojeg je pronašla i zaplenila 1,4 tone kokaina vrednog oko 92.000 evra, što je ovogodišnja rekordna zaplena te vrste droge u Hrvatskoj.

Osim droge, policija je kod osumnjičenog 42-godišnjaka pronašla 50.000 kuna, 7.800 eura i 110.000 forinti, kao i američku napravu "Intratek", povučenu iz prodaje jer su je za ubistva koristili pripadnici kriminalnog miljea.

Petar K. je uhapšen juče u Savskoj ulici u Zagrebu dok je izlazio iz iznajmljene garaže u kojoj je skrivao drogu, a navodno je bio zadužen za preuzimanje kokaina u inostranstvu i distribuiranje u Zagrebu.

Radi se o hrvatskom državljaninu rođenom u Crnoj Gori, koji je u Hrvatskoj bio poznat po falsifikovanju isprava, dok je u inostranstvu sumnjičen za razna krivična dela, prenosi agencija Hina.

Policija je u garaži pronašla oko 1,35 kilograma kokaina, a u njegovom stanu u Novom Zagrebu dodatnih 50-ak grama kokaina, digitalnu vagu, novac i mobilne telefone, precizirali su policijski zvaničnici Danijel Žugel i Dražen Miličević.

Osumnjičenog, koji je u Hrvatskoj navodno koristio lažne identitete, policija je krivično prijavila zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavku oružja.

Zaplenjeni kokain visoke je čistoće i njegova vrednost u prodaji "na malo" prelazi 92.000 evra, dok bi mešanjem radi povećanja mase vrednost prešla 130.000 evra.

Prošle godine u Zagrebu je zaplenjeno 4,5 kilograma kokaina, dok je najveća pojedinačna zaplena bila 3,9 kilograma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA