Sud odbio Marku Miškoviću put u Tursku, na pripreme Napretka!

Sudija Vladimir Vučinić rekao je u nastavku suđenja, da smatra da nisu ispunjeni zakonski uslovi za taj put i da ga zato nije odobrio

  • 2

Specijalni sud u Beogradu odbio je danas molbu Marka Miškovića da mu odobri put u Antaliju u Turskoj, gde je hteo da se pridruži pripremama fudbalskog kluba "Napredak" iz Kruševca.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je u nastavku suđenja, da smatra da nisu ispunjeni zakonski uslovi za taj put i da ga zato nije odobrio.

Marku Miškoviću, kao i njegovom ocu, vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, nakon puštanja iz pritvora, sud je izrekao meru oduzimanja pasoša i zabranu napuštanja boravišta bez odobrenja suda.

Sud je Miroslavu Miškoviću početkom decembru odobrio službeni put u London, uz privremeno vraćanje pasoša, ali mu je u januaru, odbio molbu za put u Holandiju.

Sudija Vučinić je napomenuo da je nedavno vlasniku "Nibens grupe" Milu Ðuraškoviću, kome se kao i Miškovićima sudi zbog štete nanete putarskim preduzećima, ukinut kućni pritvor pošto je položio jemstvo od 3,7 miliona evra u nekretninama.

Đurašković je izjavio danas pred Višim sudom, odgovarajući na pitanja suda i odbrane, da Miroslav Mišković nije nadzirao rad i upravljao poslovanjem preduzeća za puteve, koja su njih dvojica, prema optužnici, oštetili za 16,95 milijardi dinara.

Đurašković je kazao da Miškovići nisu ni kročili u putarska preduzeća, niti da su urgirali da preduzeća za puteve dobiju poslove ili kredite.

- Mi smo imali partnerski odnos, on (Miroslav Mišković) nije formalno imao moć da mi naređuje, niti je ikad pokušao da se tako postavi i komunicira - rekao je Đurašković.

On je ranije, iznoseći svoju odbranu rekao da nije oštetio putarska preduzeća i da su zapravo on i njegov kapital oštećeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bob

    27. februar 2014 | 20:00

    Koje pripreme kad se vratili pre 15 dana??? Pocelo prvenstvo prosle nedelje... ko ide u sred prvenstva na pripreme???

  • SRS

    27. februar 2014 | 21:45

    ti treba da si u zatvor, koje pripreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA