Hrvati su najviše nasilni prema Srbima i Romima

Kao problem navodi se i sporost pravosuđa - nerešeni slučajevi restitucije imovine iz Drugog svetskog rata, doba komunizma i ratnog perioda od 1991. do 1995. godine

  • 23

U Hrvatskoj je najveći problem društvena diskriminacija, i u određenoj meri nasilje, prema pripadnicima manjina, posebno Srba i Roma, navodi se u danas objavljenom godišnjem izveštaju američkog Stejt departmenta o ljudskim pravima za 2013. godinu.

Takvo stanje, kako stoji u izveštaju objavljenom na sajtu Stejt departmenta, obeshrabruje povratak raseljenih lica i "odlaže oporavak od konflikta s početka 90-ih godina prošlog veka".

U izveštaju se kao najveći problem navodi i odnos prema prema LGBT populaciji, kao i korupcija.

Kao još jedan problem navodi se i sporost pravosuđa - nerešeni slučajevi restitucije imovine iz Drugog svetskog rata, doba komunizma i ratnog perioda od 1991. do 1995. godine, kao i javno ispoljavanje profašističkih osećanja i vandalizam spomenika holokausta i trgovina ljudima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • klasicno fasisticki

    27. februar 2014 | 23:50

    Znamo da im je Hitler bio učitelj,i da su njegovi sledbenici.Nekada su ubijali i klali Srbe samo zato što su imali silu,ali sami nikad ne smeju.A sada imaju komplejs od Srba jer gube u sportu,Srbi uspešniji u ovome,onome...imaju Teslu,Pupina,Milankovića..a oni Stepinca,Pavelića,Tompsona...Nasilni su samo kada su brojniji...

  • ...

    27. februar 2014 | 23:45

    Ko da je to neka novost!

  • Boki

    28. februar 2014 | 00:20

    KAd su bolesni naconalisti. Ne kazem da smo mi mnogo dobri, ali oni su z*****li i nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA