HRVATSKA: Žena prvi put na čelu Uskoka

Tamara Laptoš se uskočkom timu pridružila pre pet godina, a poznata je i po tome što je između ostalog vodila istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera za mito primljen od Hypo banke

  • 1

Prelaskom Dinka Cvitana na dužnost Glavnog državnog tužioca ostaje upražnjeno mesto šefa Uskoka, a prema nezvaničnim informacijama na čelo toga tužilaštva specijalizovanog za organizovani kriminal i korupciju prvi put od njegovog osnivanja doći će žena, tužiteljka Tamara Laptoš.

Zanimljivo je da od ukupno tridesetak tužioca Uskoka, čak 75 posto čine žene. Žene su u hrvatskim pravosudnim telima znatno zastupljenije, iako su najčešće na nižim položajima.

Tamara Laptoš se uskočkom timu pridružila pre pet godina. U Cvitanovom uskočkom timu za nju su rezervisani najsloženiji korupcijski predmeti u čijem središtu su pripadnici društvene, političke i poslovne elite. Ona je poznata i po tome što je između ostalog vodila istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera za mito primljen od Hypo banke 1994. i 1995.

Zastupala je optužnicu u slučaju Index, optužila bivšeg potpredsednika Vlade Damira Polančeca za plaćanje lažne studije u aferi Borovo, vodila istragu i pisala jednu od najvećih uskočkih optužnica u aferi "Spice" protiv menadžera Podravke i njihovih jataka.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA