Ukrajinci masovno traže rusko državljanstvo

Zbog događaja u Ukrajini u Dumi biti iznet predlog da se pojednostavi ne samo davanje ruskih pasoša Ukrajincima, već i procedura pripajanja novih subjekata federacije Rusiji

  • 4

Nema ustavnh prepreka za donošenje zakona o dodeljivalje ruskog državljatsva Ukrajincima, kao i prijema novih subjekata u sastav federacije, izjavio je danas poslanik Dume Dimitrij Vjatkin.

 

Vjatkin, koji je na čelu parlamentarnog Komiteta za ustavno zakonodavstvo, trenutno se nalazi na Krimu u Sevastopolju gde razgovara sa građanima.

 

- Prilikom svakog susreta možemo da čujemo da ima mnogo onih koji žele da dobiju rusko državljanstvo - rekao je on za Ria Novosti, dodavši da se ne mogu ne uzeti u obzir želje sunarodnika koji se trenutno nalaze u komplikovanoj situaciji, imajući u vidu "nelegitimnu vlast u Kijevu koja se agresivno ponaša" prema stanovništvu koje govori ruskim jezikom.

 

 

Takođe, kako je dodao, na svakom sastanku stanovnici Krima su pokretali i pitanja koja se tiču samostalnosti Krima ili mogućnosti za njegovo pripajanje Rusiji.

 

Te probleme, uprošćena procedura za dobiljanje državljastva i pripajanje RF novih subjekata, treba razmatrati ne samo sa aspekta mogućnosti, već kao obaveze Rusije, dodao je Vjatkin.

 

Ruski "Komersant" takođe danas piše o tome da će zbog događaja u Ukrajini u Dumi biti iznet predlog da se pojednostavi ne samo davanje ruskih pasoša Ukrajincima, već i procedura pripajanja novih subjekata federacije Rusiji.

 

 

Prema izvorima ovog lista, izmene zakona o proceduri primanja u Rusiju i obrazovanja u njenom sastavu novog subjekta federacije, inicira poslanička grupa Pravedna Rusija, bliska Kremlju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tarzan

    28. februar 2014 | 12:33

    Čim proglase nezavisnost što pre odigrati s njima fudbalsku utakmicu.

  • Miseta

    28. februar 2014 | 16:36

    Rusijo, podrzi svoj narod i ne daj ni pedalj svoje zemlje.

  • Polat

    28. februar 2014 | 13:31

    Sa njima joces da igras utakmicu a sa kosovom neces

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA