MARKO MIŠKOVIĆ: Dao sam Zvezdi tri i po miliona evra!

Sin vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića izjavio je u nastavku suđenja da nije donosio strateške odluke u putarskim preduzećima, ali jeste kada je u pitanju investiranje u fudbalske klubove

  • 10

Marko Mišković sin vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića je u nastavku suđenja u Specijalnom sudu ispričao da on nije donosio nikakve strateške odluke u putarskim preduzećima, ali da jeste kada je u pitanju investiranje u fudbalske klubove.

Odgovarajući na pitanja tužioca, pored ostalog, Marko Mišković je rekao da je on odlučio da se da novac fudbalskim klubovima Zvezda, Napredak i OFK Beograd.

- Ako to nije strateška odluka, dati tri i po miliona evra Crvenoj Zvezdi, onda ja ne znam šta je strateška odluka - rekao je Marko Mišković na suđenju gde se njemu, njegovom ocu Miroslavu, vlasniku "Nibens grupe" Milu Ðuraškoviću i još osmorici optuženih sudi za optužbe da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća.

On je istakao da odluku o prodaji akcija u putarskim preduzećima 2008.godine nije doneo on, već njegov otac.

Takođe je negirao da je vlasnik kompanije "Mera invest" u Srbiji, a koja se u optužnici navodi kao kompanija koja je ostvarila protivpravnu imovinsku korist prodajom akcija Preduzeća za puteve Niš čija je vrednost, prethodno, na nezakonit način uvećana. On je rekao da je vlasnik "Mera investa", kiparska firma "Parmidoli".

Međutim, na pitanje predsednika sudskog veća Vladimira Vučinića da li je on vlasnik 100 odsto akcija u "Parmidoliju", Mišković mlađi je odgovorio da "misli da jeste, ali da nije imao uvid".

- Mislim da jesam, moguće je da sam potpisao. Ja sam tada bio klinac i mene to nije interesovalo. Znate, kada vam roditelji daju nešto da potpišete, vi to uradite i ne obraćate pažnju na to - objasnio je on.

Marko Mišković je takođe rekao da je njegov otac doneo odluku o dokapitalizaciji PZP Niš, a potom i o prodaji akcija tog preduzeća Milu Ðuraškoviću, vlasniku "Nibens grupe".

Optužnica s druge strane tvrdi da akcije PZP Niš u vreme prodaje "Nibens" korporaciji nisu imale nikakvu vrednost.

Miroslav Mišković je krajem decembra završio izlaganje svoje odbrane i tada je tvrdio da njegov sin nema nikave veze sa putarskim preduzećima niti da su ga ona interesovala.

Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milovanović

    28. februar 2014 | 14:52

    A gde si ti balavac zaradio te pare??

  • vlada

    28. februar 2014 | 17:06

    Čuj glupost odakle lova...Pa ako ti je ćale milijarder, normalno da je sin bar milioner...neće ići da radi u butiku ili kafiću (ne omalovažavam bilo koje radno mesto ali ovo su otprilike najslabije plaćaena)

  • Sinisa

    28. februar 2014 | 15:38

    Odakle ! Na cijoj grbaci si ih zaradio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA