KRVAVI EPILOG: U napadu noževima i mačevima u Kini ubijeno 29 ljudi, ranjeno 143 (FOTO)

Teroristički napad dogodio se sinoć kada je grupa separatista iskasapila mačetama i noževima ljude na železničkoj stanici. Kineska policija ubila je četiri od najmanje 10 napadača

  • 2

Nezapamćeni teoristički napad dobio je svoj krvavi epilog. U napadu pripadnika jedne separatističke organizacije u Kini, ubijeno je 29 ljudi, dok su 143 osobe ranjene, javili su kineski državni mediji konačan saldo žrtava. Napadači, obučeni u crno, iskasapili su sinoć mačetama i noževima ljude koji su se zatekli na železničkoj stanici u gradu Kunmingu, u provinciji Junan.

Kineska policija ubila je četiri od najmanje 10 napadača, jednog zarobila, a za ostalima se traga. Među napadačima bile su i dve žene od kojih je jedna ubijena, a druga zarobljena i prevezena u bolnicu na lečenje.

Pojedini zvaničnici okarakterisali su incident kao teroristički napad.

Svedoci su opisali da su napadači bili obučeni u crno, da su uleteli u železničku stanicu i nasumice "iskasapili" ljude velikim noževi i mačetama, prenela je agencija AP.

Identitet napadača nije utvrđen, ali dokazi s lica mesta pokazuju da su teroristički napad izvele sinđiangske separatističke snage, navodi kineska novinska agencija Sinhua. Region Sinđiang je žarište pobune muslimanske ujgurske populacije protiv kineske vlasti, zbog koje je Peking u tom regionu pojačao prisustvo bezbednosnih snaga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA