Đurić: Glas za SNS je glas protiv narko-kartela u Srbiji

- Mi u SNS odlučni smo da podržimo državne institucije u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala, borbi protiv narkomanije, šverca droge - kaže funkcioner SNS-a

  • 11

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić naglasio je da je ta stranka za uvođenje reda u Srbiji i da je glas za nju glas za borbu protiv narko-kartela.

On je, ispred osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj" u Voždovcu, rekao da će Aleksandar Vučić i SNS 16.marta okrenuti novi list u Srbiji.

- Okupili smo se danas ispred jedne od voždovačkih osnovnih škola u kojoj je uveden video nadzor, jedne od 14, sa ciljem da se iskoreni droga iz školskih dvorišta, da pošaljemo poruku da je na ovim izborima glas za SNS glas za uvođenje reda u Srbiji i glas za borbu protiv narko-kartela - istakao je Ðurić.

Ukoliko želi da se izbori sa jednim o najvećih zala sa kojim se suočilo u prethodne dve decenije, a to je, kako je istakao, poplava jeftine i lako dostupne droge na tržištu Srbije, vlast taj problem da tretira i na simptomatski način, time što će jačati mere prevencije i represije. Istovremeno, dodao je, taj problem se mora rešavati u korenu, a to znači borbu protiv narko kartela, protiv toga da Srbija bude, kao što je bila tranzitna zemljama za ogromne količine narkotika, koje su namenjene evropskim tržištima, od kojih je dobar deo završavao na domaćem tržištu.

- Činejnica da danas moramo u naša školska dvorišta da instaliramo video kamere jer se masovno rastura droga je posledica dugogodišnje nebrige, i činjenice da je Srbijom upravljala parazitska tajkunsko kriminalna klasa koja nije vodila računa ni o čemu osim sopstvenim interesima - ocenio je Ðurić upitajući kako je moguće da se u Srbiji na pragu 21.veka razvio jedan od najvećih narkokartela i klanova u Evropi a možda i svetu.

- Mi u SNS odlučni smo da podržimo državne institucije u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala, borbi protiv narkomanije, šverca droge i čvrstina koju je Aleksandar Vučić ispoljio u borbu protiv kriminala i tajkuna znači da oni koji danas žele da prodaju drogu u Srbiji ili je koriste kao tranzitnu rutu moraju dobro da se zamisle. Njima drhte ruke pri pomisli na to da u Vladi imaju i imaće ljude koji sistematski svesno, danonoćno rade protiv toga - istakao je on.

Ðurić je izrazio nezadovoljstvo što Dragan Ðilas i njegovi saradnici umesto da ponude odgovore na pitanje kako je moguće da su, dok su ulice i školska dvorišta Beograda postali nebezbedni, i ekonomska osnova zemlje razorena, oni postali najbogatiji ljudi u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neiskusan

    2. mart 2014 | 14:43

    A Marko neka kaze kako je moguce da neko sa trideset godina i zavrsenim fakultetom ( pravnim ) pre tri godine, bude savetnik predsednika za poslove spoljne politike vec dve godine? Da li je Marko uspeo da stekne iole politickog, pravnog, diplomatskog pa cak i zivotnog iskustva da bude ikome savetnik, a on ni manje ni vise, nego savetnik predsednika i to za spoljnu politiku.Neka mi Marko odgovoti a time mene i narod nauci i prosvetli, kako je to moguce izvesti pa cak i u Srbiji.Dajte da naucimo nesto od ovog sposobnog momka.

  • Milos Jankovic

    2. mart 2014 | 14:52

    Glas za SNS je glas za propast

  • Nataly

    2. mart 2014 | 15:29

    Znaci svi su Narko karteli koji nisu SNS! Sto bi se reklo narod nema izbora! Veoma velika demokratska borba za srbski presto! Za pet godina izprelazili onog kuma. pa na proslim izborima isprelazili nas birace pa isprelazili i one na Kosovu Pa sad opet oce da nas isprelaze sa pricom cela Srbija"narko kartel" Uf sto bi volela da se iznenade na izborima a onda bi oni u Ohio pali u ocaj jer ovi nisu ispunili kvotu 12 godina vladavine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA