IZBORNA FRKA U SJENICI: Predsednik opštine iz SDA pretio smrću aktivistima BDZ (VIDEO)

Habzbo Mujović, predsednik opštine Sjenica, u pratnji policije pretio je aktivistima BDZ da skinu zastave koje su okačili, jer u suprotnom "neće biti ni njih ni zastava"

  • 2

Habzbo Mujović, predsednik opštine Sjenica i predsednik izvršnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA), pretio je smrću aktivistima Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZ) jer su okačili zastave svoje stranke u centru grada.

Mujović je bio je u pratnji policije, koja je okupljenima oduzela video-kameru i nekoliko telefona kojim su pokušali da snime sve što im je rekao. Incident se dogodio sinoć u centu Sjenice.

- Ukoliko u roku od pola sata ne skinete zastave, neće biti ni vas ni zastava - rekao im je predsednik SDA preteći im da skinu zastava sa bandera.

Izborni štab BDZ Sandžaka je zatražio privođenje Mujovića zbog javno izrečenog poziva na ubistvo i linč.

- Pozivamo vas da u cilju smirivanja tenzija i otklanjanju opšte opasnosti privedete predsednika opštine Sjenica, odnosno predsednika opštinskog odbora SDA Hazbiju Mujovića i ne dozvolite da vaši podređeni budu sredstvo pomaganja i potpirivanja nemira - navodi se u pismu koje je BDZ uputio direktoru policije Miloradu Veljoviću, ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i načelniku policijske uprave u Novom Pazaru Draganu Terziću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA