APSOLUTNI HIT! U Priboju više birača nego stanovnika!

U opštini Priboj ima više birača nego stanovnika, a prema poslednjem popisu stanovništva ovo mesto ima 27.133 žitelja, dok je u zvanični birački spisak upisano je 28.628 osoba sa pravom glasa

  • 9

Priboj, grad na Limu predstavlja svojevrstan paradoks kada su u pitanju ovogodišnji, ali i prošli parlamentarni izbori, jer ova opština ima više birača nego stanovnika. 

Prema poslednjem popisu iz 2011. godine Priboj ima 27.133 žitelja, a u zvanični birački spisak upisano je 28.628 građana sa pravom glasa.

Tako je birača za 1.495 više nego zvaničnih stanovnika ovog grada, a onih koji zaista žive ovde i imaju pravo glasa je tek oko 20.000.

Informacije i iskustvo sa ranijih izbora, kao i podaci nekih političkih partija izneti ovih dana, govore da oko 8.000 punoletnih stanovnika Priboja, državljana Srbije, trenutno radi van svog rodnog mesta, širom bivše Jugoslavije i zapadne Evrope, i godinama ne žive i ne glasaju u ovom gradu.

Na drugoj strani, postoji oko 9.000 onih koji uopšte ne žive u Priboju, gde su prijavljeni na fiktivnim adresama kod prijatelja i poznanika. Oni su stanovnici susednih bosansko-hercegovačkih opština Rudo, Višegrad i Čajniče, i uz državljanstvo te republike imaju i srpsko, kako bi se besplatno lečili u Srbiji i koristili druge pogodnosti kao što su dečji dodatak i zaposlenje.

Tako je u Priboju zaposleno blizu 2.000 stanovnika opštine Rudo, a izmedu ostalog rade i u najodgovornijim državnim službama u gradu, lokalnoj samoupravi, MUP-u, bankama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja pa ja

    3. mart 2014 | 12:09

    Problem je nastao kada nisu dozvolili popis stanovnika koji već godinama rade po EU a glasaju u Srbiji . Uglavnom su to Bošnjaci koji su bježali trbuhom za kruhom devedesetih .

  • grada

    3. mart 2014 | 11:39

    Pod hitno revidirati drzavljanstva koja su data stranim drzavljanima!

  • Dusan

    16. mart 2014 | 11:15

    Najebali smo!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA