Većina Ljubljančana želi ostavku Zorana Jankovića!

Gradonačelnik Ljubljane i četvorica njegovih saradnika sumnjiče se da su pre nekoliko godina potpisali fiktivni ugovor na 1,8 miliona evra, na osnovu kojeg je firma "GREP" dobila 50 miliona evra kredita od Nove Ljubljanske banke prilikom gradnje sportskog centra Stožice

  • 5

Većina građana Slovenije ocenjuje da bi ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković trebalo da da ostavku nakon što je protiv njega podneta krivična prijava zbog sklapanja fiktivnog ugovora,

Janković i četvorica njegovih saradnika sumnjiče se da su pre nekoliko godina potpisali fiktivni ugovor na 1,8 miliona evra, na osnovu kojeg je firma "GREP" dobila 50 miliona evra kredita od Nove Ljubljanske banke prilikom gradnje sportskog centra Stožice.

Među osumnjičenima je i aktuelni ministar odbrane Roman Jakič, koji je u vreme izgradnje stadiona bio direktor sportskih objekata u prestonici Slovenije.

Da bi Janković zbog krivične prijave morao da napusti mesto gradonačelnika, prema anketi ljubljanskog dnevnika "Delo", ocenilo je 72 odsto ispitanika, a da bi ostavku zbog istog slučaja morao da podnese i Jakič smatra 73 procenta anketiranih.

Jakič je izjavio da će dati ostavku ako protiv njega bude podignuta optužnica, dok Janković tvrdi da nije kriv i da neće odstupiti, prenosi Hina.

Protiv Jankovića je u toku i istraga zbog donacija različitih preduzeća gradskoj opštini Ljubljana, za koje se sumnja da su bile uslov za dobijanje unosnih poslova s opštinom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nagasaki

    3. mart 2014 | 13:34

    Ma koliko njega napadaju to nije normalno i samo da ga skinu sa vlasti a nikad mu nisu nista dokazali. Razlog - Srbin je i ne voli Jansu!

  • Vladimir

    3. mart 2014 | 19:07

    Samo da naglasim da iz ovog posla Janković nije imao nikakve neposredne koristi, već je to bila finansijska "gimnastika" da se projekt izvede do kraja. Nekom drugom bi za to dali medalju, ali pošto je Srbin, i ne mogu ništa drugo da mu prilepe...

  • Zorica

    3. mart 2014 | 17:42

    Ma sve mi je jasno bilo kada sam pročitala ime i prezime ovog lopova i prevaranta., Ljubljančanima je najveća greška bila što su njega postavili za gradonačelnika jel s time su svjesno uskočili sami sebi u stomak. Mogli su i očekivati ​​ta ovakav čovjek ne može biti pošten i da će sigurno izvršiti neku pronevjeru i prisvajanje novca. Koliko je pošten da je popio krivičnu prijavu. Ovo je debelo iskustvo Ljubljančanima. Sad Ljubljančani pamet u glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA